Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Max Novak efter segern på Klarälvsloppet. Idag kraschade Novak rejält på cykel under ett träningspass på Gran Canaria. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Max Novak efter segern på Klarälvsloppet. Idag kraschade Novak rejält på cykel under ett träningspass på Gran Canaria. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Novak i cykelkrasch på Gran Canaria

Sommarens rullskidkung Max Novak visade sig inte samma flyt med större hjul under sig.
Idag kraschade han rejält vid en träningstur på cykel på Gran Canaria.
– Jag kom ner för en backe och skulle in i en rondell. Det fanns inga bilar i närheten. Mitt i rondellen bara försvann cykeln under mig, berättar Novak för Langrenn.com.

I förrgår åkte Novak till Gran Canaria för ett träningsläger, men redan idag, på andra träningsdagen, var oturen framme.

När Novak kom med cirka 45 kilometer i timmen in i rondellen så var det en oljefläck som ställde till det för honom. Cykeln bara försvann under honom.

– Jag har ganska fula skavsår på ena sidan. Dessutom fick jag ett slag mot huvudet. Jag ska kolla upp det igen i morgon, men förhoppningsvis har inget gått sönder, berättar Novak för Langrenn.com.

Novaks plan var att stanna på Gran Canaria i tre veckor – och det är det fortfarande.

– Nu blir det till att sola på stranden i stället för att träna. Går allt bra och skadorna inte är allvarligare än de ser ut nu så kanske kan jag träna igen om en vecka, avslutar Novak.

Senaste nyheterna

Sebastian Samuelsson vann söndagens sprint i Östersund efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Första segern i sprint för Samuelsson

Precis som Hanna Öberg så tog Sebastian Samuelsson snabb revansch för lördagens insats vid världscuppremiären i Östersund. Samuelsson träffade alla skott, åkte fort och vann 11,8 sekunder före Vetle ...
Therese Johaug med ett stort leende efter segern före Frida Karlsson på söndagens jaktstart i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Johaug tillbaka som vinnare

De norska herrarna valde att inte åka jaktstarten i Ruka men de norska damerna gjorde tvärtom. Therese Johaug plockade in Frida Karlssons försprång och segade sig ifrån svenskan och vann med 7,8 sekun...
Therese Johaug svarade tillbaka på Frida Karlsson när hon vann söndagens jaktstart i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat 10 km jaktstart Ruka

Therese Johaug vann damernas jaktstart 7,8 före Frida Karlsson. Ebba Andersson slutade på sjätte plats efter en klungspurt om tredjeplatsen. Moa Olsson slog personligt rekord i världscupen men en fin ...