Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Dagens brons var fjärde medaljen på fyra EM-lopp för Tove Alexandersson. Här är Tove vid SM i Älvdalen häromveckan. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dagens brons var fjärde medaljen på fyra EM-lopp för Tove Alexandersson. Här är Tove vid SM i Älvdalen häromveckan. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Ny medalj till Alexandersson

Tove Alexandersson tog idag ett brons på EM i skidorienterings långdistans. Det var fjärde medaljen på fyra lopp för Tove. Men dagens lopp var hon inte nöjd med.
– När det är mästerskap vill jag prestera riktigt bra lopp. Det har jag inte gjort i dag, sa Tove till orientering.se.

Trots allt så var Tove inte mer än knappa en och en halv minut efter segrande ryskan Mariya Kechkina. Tvåa var en annan ryska, Alena Trapeznikova. Hon var 24 sekunder snabbare än Alexandersson.

– Det kändes väldigt bra i början, men från fjärde kontrollen började jag läsa till fel kontroll. Det var som ett kartbyte, fast båda kartorna fanns på samma papper, och jag började läsa till åttonde kontrollen, som var på samma karta som den första. Så jag åkte till åttonde istället för till femte. Där tappade jag en hel del tid. Det var tråkigt att göra en sådan sak så tidigt i loppet, berättade Tove för orientering.se.

– Sedan när jag analyserar loppet i efterhand ser jag att jag tog dåliga vägval på nästan alla långsträckor. Då kan jag inte vara jättenöjd med prestationen. Sedan är det såklart roligt att det ändå räcker så här långt, fortsatte Tove

Det var svenskt också på fjärde plats i damklassen genom Magdalena Olsson. Magdalena var dock drygt tre minuter bakom Tove.

I herrklassen var Erik Rost bäste svensk som femma. Vann gjorde norrmannen Lars Moholdt som därmed tog tredje individuella medaljen på mästerskapet.

I morgon lördags avslutas EM-tävlingarna i österrikiska Obertilliach med stafetter.

Sverige ställer upp med följande lag:

Herrar (start 10.00)
Sverige 1: Markus Lundholm, Ulrik Nordberg, Erik Rost
Sverige 2: Erik Blomgren, Linus Rapp, Niklas Henriksson
Damer (start 10.50)
Sverige 1: Evelina Wickbom, Magdalena Olsson, Tove Alexandersson
Sverige 2: Linda Lindkvist, Bente Rost, Frida Sandberg

Resultat, långdistans, EM
Damer

1) Mariya Kechkina, Ryssland 78.02, 2) Alena Trapeznikova, Ryssland +1.00, 3) Tove Alexandersson +1.24, 4) Magdalena Olsson, Sverige +4.31. Övriga svenskor: 13) Evelina Wickbom +11.29, 16) Linda Lindkvist +14.31, 23) Bente Rost +20.15.

Herrar
1) Lars Moholdt, Norge 92.42, 2) Eduard Khrennikov, Ryssland +2.30, 3) Stanimir Belomazhev, Bulgarien +2.38.Svenska placeringar: 5) Erik Rost +5.44, 7) Markus Lundholm +7.28, 12) Erik Blomgren +10.38, 14) Linus Rapp +10.58, 22) Niklas Henriksson +17.54. Felstämpling: Ulrik Nordberg och Martin Hammarberg.

 

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.