Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Robin Bryntesson tar sig en tugga på Trimtex nya dräkt för diabetiker. FOTO: Benita Pålsson, north studios.

Robin Bryntesson tar sig en tugga på Trimtex nya dräkt för diabetiker. FOTO: Benita Pålsson, north studios.

Ny revolutionerande skiddräkt för diabetiker

Sportklädesföretaget Trimtex har i samarbete med elitskidåkaren Robin Bryntesson tagit fram en skiddräkt med ätbara ärmar för diabetiker.

– Det här är något som verkligen behövs för oss skidåkare med diabetes, säger Robin som sedan tidigare håller i projekten Changing Diabetes och Sockertoppen. Det problem som kan uppstå för diabetiker med blodsockerfall mitt i en skidtävling kan tack vare denna produktnyhet snabbt förhindras utan att åkaren vare sig behöver ta av sig stavarna eller tappa värdefull tid. Det enda som krävs är att ta en tugga av ärmen.
 
Utvalda zoner på ärmen är gjorda i ett material som enklast kan beskrivas som en hybrid mellan tyg och glukostablett. Materialet tillverkas i en liten italiensk fabrik som Trimtex kommit i kontakt med tack vare EuroSportikonen Roberto Vacchi.

– Det känns fantastiskt att via företaget La Dolce Vita, där min mor arbetat i många år, kunna samarbeta med Trimtex och Robin. Jag har nu gått in som delägare där och för första gången är jag chef över min egen mor, säger Roberto med ett leende på läpparna.
 
Givetvis är smakerna framförallt åt det italienska hållet såsom Tiramisú och Crema, men till Vasaloppet ska det förstås vara blåbärssmak som dominerar.
 
Trimtex som gör funktionskläder även till cykel, löpning, triathlon och orientering ser det som en självklar fortsättning att även lansera liknande produkter inom de andra idrotterna.
 
Lansering av skiddräkten Sugarfree LZR sker under våren 2014.

Senaste nyheterna

Anton Karlsson fortsätter inom Visma Ski Classics. Nu som Sports Manager i företaget Wsportsmedia, som driver Visma Ski Classics. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Anton Karlsson fortsatt en del av Visma Ski Classics

Nyligen kom beskedet att Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, avslutar sin karriär. Vasaloppstvåan försvinner dock inte från Visma Ski Classics. Karlsson blir anställd som Sports Manager av Wsportsmed...
recap_XI_cover

Podcast – Recap Visma Ski Classics säsong XI

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så sammanfattar Teemu Virtanen säsong XI tillsammans med Visma Ski Classics VD David Nilsson och Vasaloppstvåan Anton Karlsson som nylige...
Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...