Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

CCC 1000-grundaren Fredrik Erixson här med Bella Magnusson som kommer att leda CCC 1000:s tjejsatsning.
CCC 1000-grundaren Fredrik Erixson här med Bella Magnusson som kommer att leda CCC 1000:s tjejsatsning.

Ny tjejsatsning i CCC1000

Efter fyra lyckade år breddar nu CCC1000 sitt utbud genom en mer renodlad tjejsatsning, ledd av Bella Magnusson.
CCC1000 var först med konceptet att knyta till sig experter inom träning, teknik, kost, vallning etcetera och ha gemensamma träningar, läger och tävlingar för seriösa skidmotionärer. Allt för att medlemmarna ska lyckas så bra som möjligt i Vasaloppet.

– När jag bestämde mig för att satsa på ett rent tjej-gäng i CCC1000 så var det med Bella Magnusson jag ville göra det, säger Fredrik Erixon, grundaren av CCC1000.

CCC1000 står för Cross Country Clinic 1000 och syftar på att deltagarna ska kunna nå en placering bland de 1000 bästa i Vasaloppet. Men i gänget finns även de som kommer topp 200 och de som inte riktigt klarar topp 1000.

Fredrik Erixon startade CCC1000 för fyra år sedan och det är nu är det ett etablerat koncept med träningar varje vecka, tre läger på tre-fyra dagar under hösten och tävlingsresor under vintern. Bland de som har coachat och föreläst för gänget märks bland annat vallaren Dan Marsch, fysiologen Mikael Mattsson, Vasaloppsvinnaren Henrik Eriksson, stjärnkrögaren Melker Andersson samt en stor mängd experter från alla samarbetspartners.

– Jag tillsammans med vår tränare och inspiratör Erik Wickström ville bredda och utveckla CCC1000 ytterligare och att tydligare inkludera tjejer i satsningen kändes som en naturlig väg att gå. Tidigare var vi främst män, men vi vill locka både killar och tjejer. Nu med Bella är vi verkligen igång och hon har redan tio stycken nya CCC1000-tjejer i teamet. Vi hoppas nu att hon fortsätter att sätta sin prägel på gänget.

Skadeförebyggande träning
De två grupperna kommer i mångt och mycket att vara lika varandra. – Vi kommer träna tillsammans och vi kommer att resa på läger och tävlingar tillsammans. Men Bella har sina synpunkter på hur hon vill sätta sin "tjej-touch" på satsningen. Vi kommer även att ta hjälp av skidåkaren och orienteraren Elisabeth Hansson. Fembarnsmamman Bella driver till vardags VillaVi, en yogastudio i Stocksund, samt tävlar i triathlon.

– Självklart kommer tjejgänget att kunna vara med och träna på alla träningar som vi har i CCC1000. Men vi kommer också väva in olika delar som jag tycker att killarna saknar. Jag har min bakgrund inom bland annat yoga och där handlar det mycket om att hitta balans. Jag vill föra in det i CCC1000. Jag vill också jobba mer med förebyggande träning så att alla, inte bara tjejerna, kan träna mer utan att få ont och bli skadade. Och så vill jag att alla tjejer som tidigare tvekade på grund av mansdominansen ska känna sig varmt välkomna.

Värdefullt nätverkande
CCC1000 har just nu 35 medlemmar och det är kö till det mycket uppskattade konceptet.

– Genom satsningen fick vi hela 14 st åkare topp 1000 i Vasaloppet, vilket är bra prestationer för seriösa skidmotionärer. Majoriteten gjorde stora förbättringar. CCC1000 är dock ingen skidskola. Jag intervjuar alla och teståker med många så att det är inte ”bara att gå med i” CCC1000. Vi har vissa krav på de som blir antagna.

– Det blir ett nätverk för livet och vi är ju redan över 100 gamla CCC1000-åkare om man räknar med alla årens åkare. Det görs även en del affärer inom CCC1000, eftersom det uppstår nya kontaktytor. Alla har liknande situation och behov och alla älskar skidåkningen och vill bli bättre.

Flera har tagit efter
CCC1000 har sedan starten flera åkare som inte bor i Stockholm, bland från Skåne, Göteborg, Uppsala och Örebro. Nytt för i år är också att det finns fyra åkare som är med sitt fjärde år och då nästa år får sitt gratis ”livstidsmedlemskap” i CCC1000.

– Kul att många är med i många år, det tyder på att det vi gör något som är uppskattat. Jag gillar att göra annorlunda saker, och CCC1000 är en sammanslutning där vi har jäkligt roligt! Men vi får inte slå oss till ro utan ständigt utveckla oss, eftersom det kommer fler och fler andra koncept med ett upplägg som påminner om det vi har. Vi är inte unika längre, men vi ska fortfarande vara bäst!

Läs mer: http://www.langdskidakning.info/ccc1000-tjej.html

 

Siste nyheter

tommy_pod

Podcast med Tommy Höglund

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, intervjuas Vasaloppets sportchef Tommy Höglund. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.