www.langd.se

I fjol vann Marcus Grate herrfinalen före Oskar Svensson på Idresprinten. 12 juli är det dags för andra upplagan av tävlingen. FOTO: Sara Lejonclou.
I fjol vann Marcus Grate herrfinalen före Oskar Svensson på Idresprinten. 12 juli är det dags för andra upplagan av tävlingen. FOTO: Sara Lejonclou.

Ny upplaga av Idresprinten 12 juli

12 juli är det dags för en ny upplaga av Idresprinten på sparad snö.
På premiären i fjol vann landslagsåkarna Maja Dahlqvist och Marcus Grate 100-meterssprinten.

Loppet går av stapeln under Idre Yran och arrangeras av Idre Fjäll och Idre Sportklubb. Starten är vid Idre kyrka och målet vid Hembygdsgården. Per Forsberg är speaker.

Först körs en prolog sedan väntar heat två mot två. Banan är 100 meter och det är klassisk stil som gäller. Det är 5000 kronor till vinnarna i både dam- och herrklassen.

– Till start kommer bland annat Falun Borlänges och Borås SK:s elitstall, berättar Göran Arnesson från Idre SK.

Så här såg det ut i fjol:

Siste nyheter

Det blir säkerligen flera tuffa intervaller på rullskidbanan i Torsby framöver, precis som under senaste lägret. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget stannar i Sverige i höst

En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Fler dagar i Torsby kommer...
Oskar Svensson ser fram emot vintern och VM i Oberstdorf. Den klassiska sprintbanan passar honom som hand i handske. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nu är Oskar Svensson på rätt spår igen

Oskar Svensson är en av de mest lovande svenska längdåkarna. De 24-årige Falun Borlänge-åkaren spåddes en lysande framtid efter sitt JVM-silver i sprint 2014 men sedan har inte allt gått på räls. Glö...
vl_trippeln_20

Över 560 deltagare siktar på Vasaloppstrippeln

Att skida, cykla eller springa Vasaloppet är en utmaning i sig. Att göra alla tre lopp under ett och samma kalenderår – det som kallas Vasaloppstrippeln – är en bragd! Med nyheten Vasaloppstrippeln 30...