Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Det blir en del nya poängregler i Swix Ski Classics för Anders Aukland och de andra teamåkarna. Här är Anders vid segern i Jizerska i vintras. FOTO: Magnus Östh.
Det blir en del nya poängregler i Swix Ski Classics för Anders Aukland och de andra teamåkarna. Här är Anders vid segern i Jizerska i vintras. FOTO: Magnus Östh.

Nya teamregler i Swix Ski Classics

För att förbättra långloppscupen Swix Ski Classics har det gjorts några ändringar av regler och förordningar till den kommande säsongen.
Det är regler som gäller för de olika proffsteamen som deltar i cupen.

Nedan finns några förändringar. För att se alla regler så ser man vidare på www.skiclassics.com:

  • De 50 bästa åkarna vid varje deltävling får poäng (tidigare 30 bästa).
  • De sprintpoängentill som läggs till lagtävlingen har ökat.
  • SSC-rankingen, som tar hänsyn till de senaste 24 månaderna av Swix Ski Classics-deltävlingar, blir seedning till alla Swix Ski Classics-lopp.
  • Det kommer att finnas obligatoriska GPS-enheter till de 20 bästa herrarna och de 5 bästa damerna i SSC-rankingen samt extraGPS-enheter till utvalda skidåkare.
  • Team-registreringen stänger 1 december 2013.
  • Varje proffsteam får bestå av upp till tio åkare och ett minimum av två åkare (herrar och damer inkluderade).

– 2013 års säsong var en stor framgång, men vi vill ständigt förbättra Swix Ski Classics. Speciellt intressant är det faktum att 50 åkare får poäng. Det kommer detta att förbättra synligheten för de mindre teamen, säger David Nilsson, VD Swix Ski Classics, och fortsätter;

– Vår tävlingschef också ökat sprintpoängen, så de kommer att ha ökat värde i lagtävlingen. Och naturligtvis är det intressant är med SSC rankingsystemet. Det är ganska likt ATP-rankingen i tennis. Låt snön falla!, avslutar David.

För mer information om Swix Ski Classics se:

www.swixskiclassics.com

Siste nyheter

Alfred Buskqvist vann SM på rullskidor i Lidköping. FOTO: Instagram Alfred Buskqvist.

Buskqvist och Olsson svenska mästare i Lidköping

Det blev klara svenska mästare när SM på rullskidor i fri stil avgjordes i Lidköping på söndagen. Alfred Buskqvist, IK Stern vann H 21 med 25,1 sekunder före Axel Bergsten, IFK Skövde SK. I D 21 vann ...
stafett_blink

Sju lag åker Blink Team Classic under 12 timmar

Under söndagen så avslutas Skifestivalen Blink i Norge med Blink Team Classic. Sju team tävlar om att åka så långt som möjligt på 12 timmar. Lagen består av två herrar och en dam. Tävlingen startade 0...
logo_lvsk

Dags för SM- och tävlingspremiär i Lidköping

Efter en vår och stora delar av sommaren då tävlingsverksamheten legat nere så är det äntligen dags för officiell premiär av säsongen 2020/2021 nu på söndag 8 augusti. Under en intensiv dag blir det ...