Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Starten på Nybrorullen 2016 med slutsegraren Robin Norum till höger i bild. I år är loppet seedningsgrundande för Vasaloppet. FOTO: SportX8.
Starten på Nybrorullen 2016 med slutsegraren Robin Norum till höger i bild. I år är loppet seedningsgrundande för Vasaloppet. FOTO: SportX8.

Nybrorullen - nytt seedningslopp till Vasaloppet

Första helgen i september är det dags för tredje upplagan av Nybrorullen.
Nytt för i år är att söndagens klassiska masstart över 40 kilometer är officiellt seedningslopp till Vasaloppet.

Därmed får alla Vasaloppsåkare ett ypperligt tillfälle att förbättra sin startposition inför vinterns Vasalopp.

Även den yppersta eliten brukar hitta till Nybrorullen. Premiärloppet vanns av Markus Ottosson och förra året segrade Robin Norum. Vem som tar hem segern i år återstår att se

– Vi i arrangerande Nybro Ski räknar med att både elit och motionärer tar chansen att tävla på den fina banan, som för övrigt fått en ny sträckning till årets lopp, berättar Lasse Ericsson.
 
Nytt i år är även Nybroskejten, ett fristilslopp med intervallstart, som avgörs under lördagen.

Siste nyheter

Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...