Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Rickard Grip och Joakim Abrahamsson. Foto: Per Frost

Rickard Grip och Joakim Abrahamsson. Foto: Per Frost

Nye förbundskaptenen presenteras på tisdag. "Ska inte ha dubbla roller"

Larry Poromaa fick gå som vallachef när han också var personlig vallare. När Joakim Abrahamsson slutar som förbundskapten vill inte landslagschefen att hans efterträdare ska vara personlig tränare åt några av åkarna.

 Dalarnas Tidningar har pratat med Joakim Abrahamsson, avgående förbundskapten och nye landslagschefen Ulf Karlsson.

– Det är inte optimalt att förbundskaptenerna också är personliga tränare. Joakim hade sju landslagsåkare som han var personlig tränare åt och då kan det uppstå en jävsituation i uttagningarna till landslaget. Nu lyckades Joakim bra tack vare fin fingertoppskänsla att undvika kritik för sina uttagningar, säger nye längdchefen Ulf Karlsson till Dalarnas Tidningar

 

Joakim håller med om att det är lätt att hamna i en obekväm situation, men menar att det inte varit problem under hans ledarskap.

 

– Jag kan förstå att man kan hamna i ett läge nära jäv om man har för nära relation med vissa åkare. Men man måste vara professionell i det man gör. Och de jag har haft har varit glasklara i landslaget, och vi har klarat det bra. Men man måste också vara en stark ledare och kunna ställa någon åt sidan, säger Joakim Abrahamsson som var tränare för Marcus Hellner, Daniel Richardsson, Calle Halfvarsson, Jens Eriksson, Anders Södergren, Johan Olsson och Ida Ingemarsdotter, vid sidan om uppdraget som förbundskapten.

Ulf Karlsson, före detta aktiv inom friidrotten har gjort flera stora förändringar i landslagsorganisationen.

– Jag har plockat om och ändrat en del. Organisationen kommer att se annorlunda ut. Vi är överens om att det här kommer att bli en bättre organisation. Dessutom kommer ytterligare något nytt namn att komma in, säger Karlsson utan att gå närmare in på varken namn eller hur organisationen kommer att se ut.

 

Han tillägger dock för journalisten på Dalarnas Tidningar att denne kommer "få anledning att ringa en eller annan", vilket kan tolkas som att någon ur organisationen ialla fall kommer plockas bland välkända skid- eller andra idrottspersonligheter ifrån den regionen.

 

På tisdag presenterar landslaget den nya organisationen.

Senaste nyheterna

Anton Karlsson fortsätter inom Visma Ski Classics. Nu som Sports Manager i företaget Wsportsmedia, som driver Visma Ski Classics. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Anton Karlsson fortsatt en del av Visma Ski Classics

Nyligen kom beskedet att Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, avslutar sin karriär. Vasaloppstvåan försvinner dock inte från Visma Ski Classics. Karlsson blir anställd som Sports Manager av Wsportsmed...
recap_XI_cover

Podcast – Recap Visma Ski Classics säsong XI

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så sammanfattar Teemu Virtanen säsong XI tillsammans med Visma Ski Classics VD David Nilsson och Vasaloppstvåan Anton Karlsson som nylige...
Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...