Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ett nytt långlopp - Bruksvallarna Nordic Ski Marathon​ - ser dagens ljus 9 januari. FOTO: Jocke Lagercrantz.

Ett nytt långlopp - Bruksvallarna Nordic Ski Marathon​ - ser dagens ljus 9 januari. FOTO: Jocke Lagercrantz.

Nytt långlopp i Bruksvallarna

I de klassiska längdspåren runt Bruksvallarna har tankarna på ett långlopp funnits länge. Nu är tidpunkten rätt att arrangera Bruksvallarna Nordic Ski Marathon​.
Loppet går av stapeln lördagen den 9 januari och är seedningsgrundande till Vasaloppet och Tjejvasan.

Det finns både herr­ och damklass, distanserna är 42 kilometer och 21 kilometer. En del av anmälningsavgiften går oavkortat till insamlingen “Fäll ett träd för cancer” som är en insamling via Cancerfonden.

– Vi har länge önskat arrangera ett långlopp då omgivningen i Bruksvallarna och Ramundberget är som gjord för långlopp, säger tävlingsledaren, Magnus Myhr.

– Vi ser detta som en del i dalgångens och Funäsfjällens utveckling att vara i framkant inom idrottsliga arrangemang året runt för motionärer och elitsatsande, fortsätter Myhr.

Med start i Bruksvallarna går banan längs med Ljusnan mot Ramundberget och vänder sen tillbaka mot Bruksvallarna.

Läs mer om tävlingen här.

 

Senaste nyheterna

Emma Ribom, Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Frida Karlsson på fredagens presskonferens inför tremilen i morgon. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Optimistisk svensk kvartett inför VM-tremilen

Sverige kommer till start med en stark kvartett på VM-tremilen i morgon: Frida Karlsson och Ebba Andersson som klara medaljkandidater. Charlotte Kalla och Emma Ribom är åkare för placeringar högt upp ...