Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Johan Olsson fick utmärkelsen Årets manlige idrottare på Idrottsgalan. FOTO: NordicFocus.

Johan Olsson fick utmärkelsen Årets manlige idrottare på Idrottsgalan. FOTO: NordicFocus.

Olsson Årets manlige idrottare

Johan Olsson fick utmärkelsen Årets manlige idrottare på Idrottsgalan närmast före Zlatan Ibrahimovic.
I den spännande kampen om Jerringpriset stod det till slut mellan Johan och simmerskan Sarah Sjöström där Sarah fick priset för andra året i rad.

Efter utmärkelsen tackade Johan sin fru Anna och sina föräldrar för allt stöd genom åren.

– Utan den uppoffring du gör och det engagemang och den kärlek jag får av dig skulle jag aldrig kunna stå här, sa Johan till sin Anna.

Charlotte Kalla var nominerad i kategorien Årets kvinnliga idrottare. Här tog Sarah Sjöström utmärkelsen närmast före Charlotte. Hon var också nominerad i kategorien Årets prestation där priset gick till U21-landslaget som tog EM-guld i fotboll.

Förbundskaptenen Rikard Grip var nominerad till Årets ledare. Den kategorien togs hem av U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson.

I kampen om Jerringpriset fick Johan Olsson se sig slagen av Sarah Sjöström. De två som föll bort närmast före Sarah och Johan var Charlotte Kalla och Zlatan Ibrahimovic.

 

Senaste nyheterna

Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.
Tatiana Sorina tvåa, Therese Johaug etta och Ebba Andersson trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen. Bildbyrån.

Johaug klar vinnare – Ebba Andersson trea

En krasch i slutet på jaktstartsloppet förstörde för Linn Svahn och Maja Dahlqvist i slutet på jaktstartsloppet i Ruka. Ebba Andersson och Frida Karlsson stod på benen men rådde inte på ryskan Sorina ...
Therese Johaug vann klart i jaktstartsloppet i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen. Bildbyrån.

Resultat Ruka 10 km fri stil jaktstart

Therese Johaug vann jaktstartsloppet i Ruka 47 sekunder före Tatiana Sorina, Ryssland. Ebba Andersson trea 48,6 sekunder efter Johaug och Frida Karlsson fyra drygt två sekunder där bakom.