Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Starten på Dundret Extreme Running. Tävlingen ingår i nya One Way Challenge där även Dundret Hill Climb på rullskidor ingår.
Starten på Dundret Extreme Running. Tävlingen ingår i nya One Way Challenge där även Dundret Hill Climb på rullskidor ingår.

One Way Challenge - sommarens tuffaste utmaning!

Dundret Extreme Running, DXR och Dundret Hill Climb, DHC inleder ett samarbete med One Way och lanserar One Way Challenge, 29-30 augusti i Gällivare.

Tävlingshelgen inleds med 10 kilometer rullskidor med start i centrala Gällivare och mål på toppen av Dundret och följs dagen efter upp med 22 kilometer stenhård löpning i fjällterräng över Dundrets alla toppar med 700 höjdmeters stigning – det är bäddat för sommarens tuffaste idrottsutmaning!

– DXR och DHC är ett mycket intressant koncept och en perfekt plattform för varumärket One Way som riktar sig till längdåkaren 365 dagar om året. Här får vi en chans att visa upp varumärket under två tuffa tävlingsdagar i en fantastisk miljö med ett riktigt starkt startfält. Vi tror att vi kan vara med och bygga upp detta event till någonting riktigt stort, säger Fredrik Heikki, vd för Nordic Trade.

Dundret Extreme Running har på kort tid blivit en mycket populär kraftmätning för de riktigt stora namnen inom längdåkningen. Förra året vanns tävlingen av Charlotte Kalla och Marcus Hellner.

I år utökas tävlingshelgen med Dundret Hill Climb, Sveriges tuffaste rullskidlopp, som startar i centrala Gällivare och har mål på toppen av Dundret. Här får deltagarna mäta krafterna i landets brantaste, asfalterade backe - 5,3 kilometer lång och med 370 höjdmeters stigning!

– Det här tävlingsupplägget är en tuff utmaning som vi hoppas ska locka många deltagare ur den yppersta eliten till en riktigt kraftmätning och vi är mycket glada över att One Way nu gått in som partner och vill vara med och utveckla DXR och DHC som arrangemang, säger Stefan Nieminen, verksamhetschef för SportEvent Gällivare Lapland.

Mer information på www.sporteventgellivare.com

Siste nyheter

På söndag körs ett träningsrace över 65 kilometer i Orsa Grönklitt på långloppseliten på plats. FOTO: Marcus Laggar.

Starkt startfält på träningsrace i Orsa Grönklitt

På söndag 27:e september körs ett träningsrace på rullskidor över 65 kilometer i Orsa Grönklitt. Ett 40-tal åkare är inbjudna och det är ett starkt startfält som kommer till start. I startlistan finn...
Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...