Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Unge Oskar Svensson fick ett rejält genombrott på seniornivå med sjundeplatsen på Tour de Ski-sprinten i Oberstdorf. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.

Unge Oskar Svensson fick ett rejält genombrott på seniornivå med sjundeplatsen på Tour de Ski-sprinten i Oberstdorf. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.

Oskar Svensson fin sprintsjua i Oberstdorf

Norrmannen Emil Iversen vann Tour de Ski:s sprint något överraskande med en mycket fin finish när han spurtade ner Sergey Ustiugov och Alexey Poltoranin.
Stort svenskt glädjeämne var förstaårssenioren Oskar Svensson som blev sjua.

Tourledaren Martin Johnsrud Sundby fortsatte att imponera under sprinten. I finalen ryckte han ifrån övriga fältet men orkade inte hela vägen till mål och slutade fyra närmast före tourtvåan Petter Northug.

- Det var syrarekord idag, konstaderade Sundby när han intervjudades av SVT.

- Jag orkar inte mer nu. I morgon får jag nog hålla mig i klungan hoppas de andra kan hålla farten, fortsatte norrmannen.

Vinnaren Emil Iversen går från klarhet till klarhet den här vintern och var omutlig på upploppet idag.

För svensk del var unge Oskar Svenssons framfart mycket rolig och imponerande. I semifinalen blev han fyra men utamanade Petter Northug över hela upploppet. Oskars åkning i kvarten var riktigt snygg där han först släppte lite på finländarna Jylhä och Pentsinen för att sedan gå ikapp och spurta förbi.

Så här sa Oskar till SVT efter semin:

- Det var en lite dålig avslutning. Jag låg kvar i rygg på Petter lite för länge. Jag skulel gått ut tidigare för att försöka gå om. Men det är kul se att man hänger med. Till slut ska man väl vara före.

- Det här är mitt absolut bästa resultat hittills, fortsatte Falun Borlänge-åkaren.

Positivt ur svensk synvinkel var också Carl Quicklunds 19:e plats. Så här pigg har inte Östersudsåkaren sett ut någon gång tidigare i vinter.

För Emil Jönsson slutade dagen med en 16:e plats efter att ha blivit trea i kvarten efter Iversen och Poltoranin. Emil såg start ut uppför men verkade inte ha bästa glidet för dagen och var chanslös över upploppet.

I totalen är Simon Andersson fortsatt bäste svensk som 28:a 6,07 bakom Sundby.

Resultat sprintfinal Oberstdorf  - Tour de Ski etapp 4

1. Emil Iversen
2. Sergey Ustiugov
3. Alexey Poltoranin
4. Martin Johnsrud Sundby
5. Petter Northug
6. Sebastian Eisenlauer

7. Oskar Svensson
16. Emil Jönsson
19. Carl Quicklund

43. Simon Andersson
48. Jens Burman

Kompletta resultat

Totalställning

Senaste nyheterna

pod_maccan

Podcast med Marcus Johansson

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, långloppsåkaren Marcus Johansson, Lager 157 Ski Team. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.
Martin Ponsiluoma går ut med startnummer 9 på lördagens jaktstart i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor skidskyttevärldscupen Kontiolahti lördag

I morgon lördag fortsätter skidskyttevärldscupen i finska Kontiolahti. Herrarna åker jaktstart och damerna stafett. Vi kan se fram emot spännande och roliga tävlingar med tanke på de svenska åkarnas s...