Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Oskar Svensson korsar mållinjen närmast före Calle Halfvarsson och Marcus Grate. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Oskar Svensson korsar mållinjen närmast före Calle Halfvarsson och Marcus Grate. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Oskar Svensson starkast i sprintfinalen

Oskar Svensson vann sprintfinalen i Bruksvallarna efter en tuff kamp mot Calle Halfvarsson och Marcus Grate. Därmed blev det Falun Borlänge-seger i både dam och herrklassen.
– Jag var besviken efter loppet i går. Riktigt skönt att få till en bra tävling idag, säger Oskar.

Oskar kom till säsongsstarten efter att ha varit lite hängig några dagar.

– Jag kanske behövde loppet i går för att komma igång, säger Oskar och fortsätter;

– Det var hårt tempo från start i finalen. Jag ville ha täten in i backarna med det var flera som ville samma sak. Härlig känsla att jag kunde hålla hela vägen idag.

I mål var han knappa sekunden före Calle Halfvarsson och strax under två före trean Marcus Grate. Det var den här trion det handlade om i finalen.

Skidvalet var en faktor idag och Oskar hade precis som damsegraren Maja Dahlqvist klister under skidorna när prologen kördes.

Glad och nöjd Oskar Svensson efter sprintsegern. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.Glad och nöjd Oskar Svensson efter sprintsegern. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

– Sedan gick vi över på rugg. Det var ju nära att jag åkte ut i prologen. Vi låg helt fel där men sedan blev det perfekt till heaten. Det var lite flyt för man har inte med sig så många skidpar med sig. Jag hade tre par hit och ett par var rugg av lite slump. Tur att jag hittade på ett par som funkade, berättar Oskar.

Oskar står över söndagens skejtlopp och börjar ladda för världscuppremiären i Ruka.

Officiellt resultat finns här.

Senaste nyheterna

Harald Östberg Amundsen slog Johannes Hösflot Kläbo vid norska cupen i Lillehammer. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Johaug och Östberg Amundsen vann i Lillehammer

Norska cupen fortsatte på lördagen med fristilslopp i Lillehammer. Therese Johaug vann programenligt i damklassen och på herrsidan var U23-världsmästaren Harald Östberg Amundsen.
Segern på vann jaktstarten i Kontiolahti var Sebastian Samuelssons första i världscupen. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Sebastian Samuelsson vann jaktstarten i Kontiolahti

En bom och snabb skidåkning förde Sebastian Samuelsson från 18:e plats till seger på jaktstarten i Kontiolahti. Samuelssons första världscupseger! Duon kom samtidigt till sista skyttet. Samuelsson mi...
pod_maccan

Podcast med Marcus Johansson

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, långloppsåkaren Marcus Johansson, Lager 157 Ski Team. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.