Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
outdoorexperten_skistart

Outdoorexperten och Skistart går samman

Outdoorexperten, experten online inom vandring, löpning samt vintersport och Skistart, Nordens största skidbutik online, bildar tillsammans Nordens största specialistgrupp inom sport och fritidssegmentet.
Gruppen blir en klar ledare inom outdoorsegmentet med en förväntad omsättning på över 250 Mkr 2019.

Bolagen kommer att fortsätta sina verksamheter som idag, med tillägget att Johan och Henrik blir en del av Outdoorexpertens ledningsgrupp och Pierre Breznik blir VD för hela gruppen.

– Vi har arbetat hårt de senaste åren med att tydliggöra vår varumärkesprofil, förbättra kundnöjdheten samt stärka vår expertroll både via kundservice, inköp, rådgivning och utformning av vår närvaro online. Vi är väldigt imponerade över vad Skistart har byggt upp, de ligger långt fram när det gäller att ge expertråd och service till sina kunder. Skistart passar därmed perfekt in i vår strategi, att vara den självklara destinationen och experten online. Vi är väldigt glada över att tillsammans med Johan och Henrik få bygga vidare på vår gemensamma vision med fokus på expertis, rådgivning och inspiration, säger Pierre Breznik, VD och grundare av Outdoorexperten

– Vi är väldigt glada över affären och ser framemot att fortsätta vårt arbete med att få de absolut nöjdaste kunderna. För oss är det oerhört viktigt att vara specialist och inte generalist, vilket vi kommer fortsätta vara i en ännu större skala tillsammans med Outdoorexperten. Tillsammans får vi ytterligare resurser och kan fokusera på att bli ännu bättre på expertis, inspiration, service och produktutbud. Vi är övertygade om att bolagen ihop har en oerhört stark position på marknaden och kan ge service utöver det vanliga till våra kunder, säger Johan Rehnström, VD och grundare på Skistart

Marknaden för outdoorprodukter är värderad till cirka 6 Mdr kronor i Norden varav cirka 15 procent är online idag. Intresset för ett aktivt och hälsosammare liv med upplevelser och träning är stark och driver på tillväxten ytterligare. Tillväxten online är prognosticerad att vara fortsatt god under många år framöver samtidigt som försäljningen i fysisk retail minskar. Antalet sportbutiker har mellan 2011 och 2017 minskat med 18 procent enligt Svensk Handel en trend som bedöms fortsätta de kommande åren.

– Marknaden håller på att förändras och kunderna ställer allt högre krav på något mer än bara en produkt till försäljning. Expertkompetens, relevant produktutbud och snabba leveranser är otroligt viktigt för att vara konkurrenskraftig. Vi är imponerade av Skistart och deras höga nivå av kundservice och kundnöjdhet. De passar perfekt in i Outdoorexpertens strategi att vara Nordens expert online och kundens förstahandsval vid handel av outdoorprodukter, säger Felix Erhardt, Partner eEquity.

Om Outdoorexperten
Outdoorexperten är ett ledande e-handelsbolag inom outdoorsegmentet i norden. Affärsidén bakom Outdoorexperten är att erbjuda utvalda varumärkens produkter, den bästa servicen, samt expertråd och inspiration online. Bolaget grundades 2006 av Pierre Breznik och har sitt säte i Västerås. 2015 tog bolaget in eEquity som delägare och har sedan dess mer än dubblerat sin omsättning. Bolaget omsätter ca 130 Mkr i Norden.

Om Skistart
Skistart är den ledande e-handelsaktören inom längdskidåkning i norden. Bolaget har sedan start haft en egen skidverkstad där alla skidor mäts ut individuellt för att passa varje unik kund och dennes önskemål. Med en spanngaranti och nöjd-kund-garanti och ett noga utvalt sortiment från alla de ledande märkena är Skistart väldigt omtyckta av såväl kunder som leverantörer, något som bland annat kan ses genom att man blivit årets e-handlade inom Sport fyra år i rad via Pricerunner. Utöver Skistart.com så finns även varumärken som klätterspecialisten Climbing247.com och MultiTriathlon.com med i gruppen. Bolaget grundades 2005 av Johan Rehnström och Henrik Lindh och har sitt säte i Älvdalen. Bolaget omsätter cirka 70 Mkr i norden.

Om eEquity
eEquity ett ledande Private Equity bolag som investerar i Nordiska Internet och e-handelsbolag. eEquity har investerat i online sektorn sedan 2010 and förvaltar ca SEK 1,8 miljarder i fyra olika fonder med totalt 17 portföljbolag. eEquity investerar primärt i entreprenörsledda tillväxtbolag med potential att bli tydliga marknadsledare. Investerarna bakom eEquity utgörs av Europeiska ledande family offices och institutionella finansiella institutioner. eEquity är grundat av Patrik Hedelin och Magnus Wiberg som båda är erfarna gamla Internetentreprenörer med erfarenhet från bland annat Pricerunner.

 

Siste nyheter

Linn Svahn är på plats med landslaget i Torsby och förbereder sig för VM-vintern. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Linn Svahn vet vad som krävs för att lyckas på VM

Linn Svahn slog längdskidvärlden med storm förra vintern. Några dagar före sin 20-årdag tog hon sin första världscupsseger på sprinten i Davos och när säsongen hastigt tog slut i början på mars hade ...
Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...