www.langd.se

Magdalena Pajala åkte starkt vid dagens sprinttävlingar i Kuusamo. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.
Magdalena Pajala åkte starkt vid dagens sprinttävlingar i Kuusamo. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.

Pajala trea och Quicklund fyra

De svenska åkarna på Skandinaviska cupen gjorde bra resultat på fredagens sprint i finska Voukatti.
Piteå Elits Magdalena Pajala var snabbast i prologen och blev trea i finalen.
Östersunds Carl Quicklund gjorde tvärt om. Efter en 23:e plats i kvalet slutade Carl fyra i finalen.

De svenska tjejerna dominerade stort i prologen. Bakom Pajala som var snabbast blev Linn Sömskar tvåa, Anna Dyvik femma och Evelina Settlin sexa.

Finalen vanns av norska Kathrine Harsem före en annan norska, Barbro Kvåle. Trea var alltså Magdalena Pajala. Marika Sundin tog sig också till final och blev sexa.

I herrarnas prolog blev Johan Edin trea, Jens Eriksson sexa och Martin Bergström sjua.

I slutändan var det ändå Quicklund som var starkast av svenskarna med en fjärdeplats. Vann gjorde norrmannen Emil Iversen. Gustav Eriksson slutade åtta och Johan Edin nia.

Resultat:

Slutresultat herrar

Slutresultat damer

Prolog damer

Prolog herrar

Siste nyheter

Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...
teamramudden_20_21

Team Ramudden tror på segrar – men viktigast är att ha kul

Visma Ski Classics fortsätter att presentera teamen inför säsong IX. Nu har turen kommit till svenska Team Ramudden. Teamet kan se tillbaka på en mycket framgångsrik säsong X. Lina Korsgren vann Vasa...