Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
NIKOLAI PANKRATOV har stängts av i två år på indicier om dopingmisbruk. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

NIKOLAI PANKRATOV har stängts av i två år på indicier om dopingmisbruk. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

Pankratov avstängd i två år – togs av landslagsåkare…

Ryske Nikolai Pankratov är avstängd i två år sedan han i september stoppades med 22 ampuller med preparatet Actovegin på gränsen mellan Schweiz och Österrike.
Och enligt uppgifter till langd.se var det en schweizisk landslagsåkare som stoppade Pankratov på gränsen…

Pankratov hade i tillägg utrustning för att injicera preparatet. Actovegin framställs av kalvblod och är inte förbjudet isig. Men att injicera det är en förbjuden metod och Pankratov stängdes av på indicier även om han inte testade positivt i någon dopingtest.
Nikolai Pankratov tog M-silver i stafett i Sapporo 2007 och brons i Oberstdorf 2005. Han deltog också vid OS i Vancouver 2010, men han hade förlorat sin plats i landslaget inför den här säsongen och funderade på att byta nationoalitet till vitryss. Han hade också fått kontrakt med ett norskt privatteam som han tränade med.
Enligt uppgifter till langd.se var det den schweiziske landslagsåkaren Thomas Diezig som stoppade Pankratov i tullen i februari. Diezig är en välkänd åkare i Schweiz med flera världscupmeriter.

 

Senaste nyheterna

På lördag 30 oktober öppnar Trysil 6,5 kilometer längdspår med sparad snö från förra vintern. FOTO: Jonas Sjögren.

På lördag startar längdskidsäsongen i Trysil

Trysil öppnar 6,5 kilometer längdspår på lördag och i år återkommer de stora träningsgrupperna och klubbarna efter coronaåret som satte stopp för den typen av samlingar, berättar man i ett pressmeddel...
Runar Skaug Mathisen är en norsk profil i Visma Ski Classics som i vinter representerar svenska Lager 157 Ski Team. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Norske Runar om tuff svensk träning

Norska långloppsåkaren Runar Skaug Mathisen förbereder sig för sin första säsong i svenska Lager 157 Ski Team. Vi tog ett snack med den ståtlige norrmannen i samband med teamets läger på Hallandsåsen...