NIKOLAI PANKRATOV har stängts av i två år på indicier om dopingmisbruk. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

NIKOLAI PANKRATOV har stängts av i två år på indicier om dopingmisbruk. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

Pankratov avstängd i två år – togs av landslagsåkare…

Ryske Nikolai Pankratov är avstängd i två år sedan han i september stoppades med 22 ampuller med preparatet Actovegin på gränsen mellan Schweiz och Österrike.
Och enligt uppgifter till langd.se var det en schweizisk landslagsåkare som stoppade Pankratov på gränsen…

Pankratov hade i tillägg utrustning för att injicera preparatet. Actovegin framställs av kalvblod och är inte förbjudet isig. Men att injicera det är en förbjuden metod och Pankratov stängdes av på indicier även om han inte testade positivt i någon dopingtest.
Nikolai Pankratov tog M-silver i stafett i Sapporo 2007 och brons i Oberstdorf 2005. Han deltog också vid OS i Vancouver 2010, men han hade förlorat sin plats i landslaget inför den här säsongen och funderade på att byta nationoalitet till vitryss. Han hade också fått kontrakt med ett norskt privatteam som han tränade med.
Enligt uppgifter till langd.se var det den schweiziske landslagsåkaren Thomas Diezig som stoppade Pankratov i tullen i februari. Diezig är en välkänd åkare i Schweiz med flera världscupmeriter.

 

Senaste nyheterna

Vauhtis fabrik i Joensuu, Finland, brann ner till grunden i går.

Vallatillverkaren Vauhtis fabrik brann ner

En av de största vallatillverkarna, finska Vauhti, drabbades i går av att hela produktionsdelen av fabriken brann ner till grunden. Fabriken är belägen i Joensuu. Upp till 10 000 liter kemikalier för...
Johannes Hösflot Kläbo utan Viaplays logotyp på tävlingsdräkten vid värlscupen i Ruka, Finland i helgen. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Kläbo i konflikt med norska förbundet

Den norska fixstjärnan Johannes Hösflot Kläbo hotar med att stå över helgens världscuptävlingar på hemmaplan i Lillehammar. Det handlar om att Kläbo inte vill ha Viaplays logotyp på det norska landsl...
Karolina Hedenström är redo för sin andra säsong i Visma Ski Classics. I vinter representerar hon nya Team Eksjöhus. FOTO: Team Eksjöhus.

Hedenström: ”Jag brände mig i ett försök att passa in i mallen”

20-åriga Karolina Hedenström började åka skidor sent – ​​17 år gammal – efter att ha gått med i Östersunds SK:s motionsgrupp. Tre år senare tävlade hon i Visma Ski Classics för ett av de bästa Pro Te...