Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Federico Pellegrino ropar ut sin glädje över sprintsegern i Lillehammer närmast före Emil Iversen, till vänster i bild. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.
Federico Pellegrino ropar ut sin glädje över sprintsegern i Lillehammer närmast före Emil Iversen, till vänster i bild. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.

Pellegrino i topp - Halfvarsson nia

Det blev återigen en världscupsprint utan svenska åkare i finalen.
Italienaren Federico Pellegrino vann före norges Emil Iversen och kanadensaren Alex Harvey.
Calle Halfvarsson slutade som nionde man efter en femteplats i semifinalen.

Calle Halfvarsson gjorde det onödigt svårt för sig när han glömde välja heat efter en fin sjundeplats i prologen.

Han glömde bort det. Det ska han inte göra så klart.
– När det var någon minut kvar började man undra var han var. Man vill gärna ha honom inom synhåll, sa Calles tränare Mattias Nilsson till SportExpressen.

Calle tog sig ändå vidare från sin stentuffa kvartfinal på tid bakom Eirik Brandsdal, Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen.

Det så sedan bra ut i slutet på semifinalen när Calle tappade fart i samband med en incident där han trampade av Kläbos stav.

– Det är inget tvivel om att det var onödigt. Vi har så pass mycket plats, sa Kläbo till SportExpressen efter att ha åkt in i mål utan stavar. Den andra slog han sönder i ilska.

Kläbo var uppenbart irriterad över Calle som däremot hade en annan syn på situationen.

– Det var onödigt, jag glider på hans stav. Samtidigt är jag less på honom också. Han kliver in framför mig och sänker farten i sista backen. Jag förstår inte den taktiken. Vi ligger etta och tvåa i sista backen och har fri väg. Då kliver han in framför mig och sänker farten.

Calle har ändå ett bra utgångsläge inför fortsättningen av helgens minitour.

Federico Pellegrino visade fin form när han säkert tog hem finalen före hemmahoppet Iversen och Harvey som kom starkt på slutet av finalen.

Bland övriga svenskar blev det en 16:e plats för Oskar Svensson och en 17:e för Viktor Thorn. Godkända insatser av bägge. Gustav Eriksson klarade också kvalet som 26:a och sen tog det tyvärr stopp med ett fall i kvarten och 27:e plats.

Anton Persson blev 34:a och var bara 31 hundradelar från avancemang. Karl-Johan Westberg blev 45:a och Björn Sandström 57:a. För Teodor Peterson slutade dagen med 84:e plats!
Så här kommenterade Teodor för SportExpressen;

– Det har känts sjukt dåligt sista två dagarna. Igår kändes det fruktansvärt dåligt, men så körde jag lite fart och det kändes bättre igen. Men, det är så att jag funderat på om jag börjar bli sjuk.


Resultat
Världscupen,sprint, Lillehammer, Norge
Herrar

1. Federico Pellegrino
2. Emil Iversen
3. Alex Harvey
4. Sindre Skar Björnestad
5. Finn Hågen Krogh
6. Ristomatti Hakola

9. Calle Halfvarsson
16. Oskar Svensson
17. Viktor Thorn
27. Gustav Eriksson 34. Anton Persson
45. Karl-Johan Westberg
57. Björn Sandström
84. Teodor Peterson


Officiellt resultat finns här.

Totalställning i minitouren finns här.

 

Siste nyheter

logo_lvsk

Dags för SM- och tävlingspremiär i Lidköping

Efter en vår och stora delar av sommaren då tävlingsverksamheten legat nere så är det äntligen dags för officiell premiär av säsongen 2020/2021 nu på söndag 8 augusti. Under en intensiv dag blir det ...
Linn Svahn är på plats med landslaget i Torsby och förbereder sig för VM-vintern. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Linn Svahn vet vad som krävs för att lyckas på VM

Linn Svahn slog längdskidvärlden med storm förra vintern. Några dagar före sin 20-årdag tog hon sin första världscupsseger på sprinten i Davos och när säsongen hastigt tog slut i början på mars hade ...