Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Calle Halfvarsson under sprintprologen i Planica. Dagen slutade med en tiondeplats för Calle i comebacken i världscupen. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.

Calle Halfvarsson under sprintprologen i Planica. Dagen slutade med en tiondeplats för Calle i comebacken i världscupen. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.

Pellegrino vinnare igen - Halfvarsson tia

Italienaren Federico Pellegrino visade att han är vinterns sprintkung efter överlägsen seger i Planica, Slovenien.
Calle Halfvarsson gjorde en bra comeback i världscupen och blev bäste svensk som tionde man.

Det blev en sprintfinal utan norrmän och svenskar där Pellegrino inte gav någon en chans när han vann närmast före tre fransmän, Gros, Jouve och Jay. Ryssen Retivykh blev femma och tysken Eisenlauer sexa.

Trion Teodor Peterson, Calle Halfvarsson och Gustav Nordström tog sig till semifinal och så långt såg det riktigt lovande ut.

Väl i semifinalen räckte inte trions krafter till. Teodor låg i tät halva semin men föll sedan tillbaka och blev sexa. Calle och Gustav blev femma och sexa i andra semin.

Hur som helst positiva insatser av den trion. Calle som är tillbaka efter mycket sjukdomsproblem och har siktet inställt på starkare form till världscupen i Falun. Teodor som fram till semin visade sin klart bästa speed den här vinter. Gustav som gör sin bästa världscupinsats någonsin med att ta sig tills semifinal.

Resultat sprintfinal Planica
1. Federico Pellegrino
2. Baptise Gros
3. Richard Jouve
4. Renaud Jay
5. Glev Retivykh
6. Sebastian Eisenlauer

10. Calle Halfvarsson
11. Teodor Peterson
12. Gustav Nordström
21. Johan Edin

42. Erik Silfver
53. Anton Lindblad

Kompletta resultat

Senaste nyheterna

pod_maccan

Podcast med Marcus Johansson

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, långloppsåkaren Marcus Johansson, Lager 157 Ski Team. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.
Martin Ponsiluoma går ut med startnummer 9 på lördagens jaktstart i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor skidskyttevärldscupen Kontiolahti lördag

I morgon lördag fortsätter skidskyttevärldscupen i finska Kontiolahti. Herrarna åker jaktstart och damerna stafett. Vi kan se fram emot spännande och roliga tävlingar med tanke på de svenska åkarnas s...