Anton Persson var starkast i herrarnas sprintfinal i Trollhättan. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Anton Persson var starkast i herrarnas sprintfinal i Trollhättan. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Persson fick extraplats i finalen – och vann

Anton Persson, den förre SK Bore-åkaren som nu representerar Falun Borlänge SK, var snubblande nära att missa sprintfinalen i Trollhättan.
Han fick en extraplats i finalen och svarade med att storma mot seger.
– Jag kände att jag hade det i mig, sa Persson efter övertygande åkning i finalen.

I andra semifinalen var det mycket jämnt mellan schweizaren Roman Schaad och Anton Persson som trea och fyra. Persson dömdes som först som fyra men bad att få titta på målfotot då han tyckte sig vara före schweizaren.

Arrangören hade ingen riktigt bra målfotobild och tiden på chipen skiljde några få tusendelar och den sitter runt foten. Det är tån som ska räknas och arrangören släppte in Anton i finalen som sjunde man.

– Min känsla var ju att jag var före honom, att jag gjorde en bra fällning, sa Persson om semifinalen.

Väl i final så svarade värmlänningen med att åka hem finalen på ett övertygande sätt.

– Det var skönt med seger. Jag har känt mig stark hela året. I finalen kände jag att jag ville ha ett eget spår och bara dunka ifrån. Jag kände att jag hade det i mig. När det väl biter för låren så sitter det bra. I prologen var det för blött för att det skulle greppa, sa Persson

Tvåa i finalen blev IFK Umeås rullskidspecialist Erik Silfver.

– Det var tajt i början av finalen när många ville fram. Jag försökte ta position inför backen men Anton kom ännu snabbare. Jag hade ju hans rygg och fritt spår hela vägen men han var lite starkare i backen. Han fick några meter i mittenpartiet och jag hoppades han hade gått lite för tidigt och att han skulle stumna på slutet men det var snarare jag som stumnade, sa Silfver och fortsatte;

– Jag får var nöjd med en andraplats. Det är ju bra motstånd.

Trea blev Cédric Steiner, Schweiz och fyra Falun Borlänges unga nyförvärv George Ersson, femma Marcus Grate trots trasig stav, sexa schweizaren Schaad följd av junioren Edvin Anger, Åsarna IK.

Marcus Grate var inte glad efter att ha fått finalen förstörd av en trasig stav. Trots det var han precis bakom en pallplats.

– Jag bröt staven redan i första kurvan. Fick gå med en och en halv stav resten av racet men jag vägrade ge upp. Staven gick av mer och remmen släppte och då var det kört. Jag krigade med det jag hade och det räckte ju långt ändå. Jag är stark just nu, sa Grate.

Liveresultat finns här.

Topp sex i finalen; tvåan Erik Silfver, ettan Anton Persson, trean Cédric Steiner, fyran George Ersson, femman Marcus Grate och sexan Roman Schaad. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.Topp sex i finalen; tvåan Erik Silfver, ettan Anton Persson, trean Cédric Steiner, fyran George Ersson, femman Marcus Grate och sexan Roman Schaad. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Senaste nyheterna

Kampen om förstaplatsen stod mellan Sebastian Samuelsson, Vetle Sjåstad Christianen och Emilien Jacquelin där norrmannen gick segrande ur striden. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Samuelsson tvåa på jaktstarten

Sebastian Samuelsson gick ut först i jaktstarten i Östersund på söndagskvällen. Med totalt fyra bom så fick Samuelsson nöja sig med andra plats knappt tio sekunder efter norrmannen Vetle Sjåstad Chris...
Gustav Eriksson tog segern på 15 kilometer i Bruksvallarna efter diskningen av Johannes Eklöf. FOTO: Adam Karls Johansson.

Gustav Eriksson – vinnare efter diskningen av Eklöf

Snabbast i mål var Johannes Eklöf men eftersom han medvetet bröt mot teknikzonerna och stakade blev det istället IFK Mora SK-seger på 15 kilometer vid Sverigecupen i Bruksvallarna. Gustav Eriksson är ...
Hanna Öberg avslutade starkt och förde Sverige till tredje plats på stafetten i Östersund. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Sverige spurtade ner Norge igen

Hanna Öberg spurtade ner Marte Olsbu Röiseland och fixade en tredjeplats till Sverige på världscupstafetten i Östersund. Sveriges andra spurtvinst mot Norge idag. Moa Olsson spurtade ju ner Fossesholm...