www.langd.se

Daniel Richardsson är en av Stonehams åkare, märket som nu har gamla sprintstjärnan Peter Larsson som marknadschef. FOTO: Stoneham.
Daniel Richardsson är en av Stonehams åkare, märket som nu har gamla sprintstjärnan Peter Larsson som marknadschef. FOTO: Stoneham.

Peter Larsson – marknadschef hos Stoneham

Peter Larsson är för de flesta mest känd som en av Sveriges första och största sprintstjärnor i längdskidspåret. Med fyra indviduella världscupsegrar och både VM- och OS-tävlingar på meritlistan har han bidragit till det svenska skidundret.
Nu är han tillbaka i längdskidvärlden på allvar, när han antar rollen som marknadschef för ett av marknadens mest spännande varumärken, Stoneham.

Peter var med och tog fram idén om Stoneham, men har sedan dess haft andra uppdrag. Men nu återförenas han med varumärket och sin vapendragare Fredrik Persson, även han före detta landslagsåkare och den andra hälften bakom idén till varumärket.

– Vi tyckte att längdskidkläder var väldigt likriktat och ospännande. Det behövdes något nytt och fräscht. Någon som utmanade och hittade nya vägar. Dagens skidentusiaster nöjer sig inte med enbart funktion. De vill få ut mer av sina kläder, berättar Peter Larsson.

En som gillar Stonehams värderingar är Daniel Richardsson, en av Sveriges just nu mest lysande stjärnor, som varit kontrakterad av Stoneham de senaste säsongerna. Och fler stjärnor är på gång.

Varumärket ägs idag till största delen av Nomade Collection, med bas i finska Vasa. Stoneham säljs redan på 15-talet marknader, bland annat i Kina, Ryssland och Kanada förutom stora delar av Europa.

 

Siste nyheter

På söndag körs ett träningsrace över 65 kilometer i Orsa Grönklitt på långloppseliten på plats. FOTO: Marcus Laggar.

Starkt startfält på träningsrace i Orsa Grönklitt

På söndag 27:e september körs ett träningsrace på rullskidor över 65 kilometer i Orsa Grönklitt. Ett 40-tal åkare är inbjudna och det är ett starkt startfält som kommer till start. I startlistan finn...
Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...