Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
PETRA MAJDIC är tillbaka för fullt efter den svåra skadan i OS i februari. Foto: MOA MOLANDER KRISTIANSEN

PETRA MAJDIC är tillbaka för fullt efter den svåra skadan i OS i februari. Foto: MOA MOLANDER KRISTIANSEN

Petra Majdic i full träning igen

Petra Majdic dröjade länge innan hon beslutade sig för att fortsätta karriären efter den vådliga vurpan under uppvärmningen inför OS-sprinten i Whistler.
Men nu är hon i full träning och har redan kört flera läger.

Först var det tio dagar hemma i Rogla, orten som arrangerade världscup för första gången i december. Därefter i Tour de Ski-orten Toblach, där det blev nya tio dagar.
- När du är borta från hemmet mer än tre veckor i taget är det svårt att träna. Varje tredje dag körde jag riktigt tuffa pass. Alla på hög höjd. Först i Rogla och sedan i Toblach. Det gjorde träningslägret ännu hårdare än om det varit på normalhöjd, säger Petra Majdic.
- Jag har inte känt några smärtor under träningen och mentalt tror jag att jag är starkare än någonsin. Det är dock svårt att säga vart jag står just nu. Mycket hänger på psyket, hur stressig träningen kommer att bli. Jag har gjort stora framsteg i fristilen, säger tjejen som tog OS-bronset i sprint med fyra brutna revben.
Just nu har Petra Majdic en lugnare vecka, men motivationen är alltså på topp igen. Hon visade en sällan skådad vilja under OS, som också blev hennes sista tävling för säsongen. Majdic fick ligga kvar på sjukhus i Whistler tills OS var slut.
- Träningen har gått väldigt bra. Det har inte varit några skador eller annat som stört oss, säger Sloveniens tränare Jan Hudac.
Medan Majdic kört ensam har resten av A-laget och U23-laget haft läger i Pokljuka på hemmaplan. Tränare Marko Gracer är speciellt nöjd med tjejerna Katja Visnar, Vesna Fabjan och Barbara Jezersek, sistnämnde överraskade stort på OS i vintras.
Petra Majdic åker mycket sällan jippotävlingar på sommaren och nu fortsätter träningen i Ramsau i Österrike från den 28:e augusti. Där får hon sällskap av resten av det slovenska A-laget. Planen är två perioder med 14 dagar i varje på Dachstein-glaciären och i mitten av oktober åker man till Skandinavien för att träna på natursnö.


 

Senaste nyheterna

Britta Johansson Norgren är ute efter revansch och nya segrar i Visma Ski Classics kommande vinter. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Johansson Norgren vill ha revansch

Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team, hade chansen att vinna Visma Ski Classics totalt för sjätte säsongen i rad i vintras. Köldskadorna hon fick på säsongens första lopp, Engadin La Diagonela...
Det blir fler och fler damåkare i Visma Ski Classics. När säsong XI sammanfattas så är 33 procent av Pro Teamens åkare damer.

Rekordmånga damåkare i Visma Ski Classics

När Visma Ski Classics säsong XI sammanfattas kan vi dra slutsatsen att andelen damåkare i Pro Touren ökar. Nu är 33 procent av Pro Teamens åkare damer - mer än någonsin tidigare och det är ett nytt r...