PETRA MAJDIC är tillbaka för fullt efter den svåra skadan i OS i februari. Foto: MOA MOLANDER KRISTIANSEN

PETRA MAJDIC är tillbaka för fullt efter den svåra skadan i OS i februari. Foto: MOA MOLANDER KRISTIANSEN

Petra Majdic i full träning igen

Petra Majdic dröjade länge innan hon beslutade sig för att fortsätta karriären efter den vådliga vurpan under uppvärmningen inför OS-sprinten i Whistler.
Men nu är hon i full träning och har redan kört flera läger.

Först var det tio dagar hemma i Rogla, orten som arrangerade världscup för första gången i december. Därefter i Tour de Ski-orten Toblach, där det blev nya tio dagar.
- När du är borta från hemmet mer än tre veckor i taget är det svårt att träna. Varje tredje dag körde jag riktigt tuffa pass. Alla på hög höjd. Först i Rogla och sedan i Toblach. Det gjorde träningslägret ännu hårdare än om det varit på normalhöjd, säger Petra Majdic.
- Jag har inte känt några smärtor under träningen och mentalt tror jag att jag är starkare än någonsin. Det är dock svårt att säga vart jag står just nu. Mycket hänger på psyket, hur stressig träningen kommer att bli. Jag har gjort stora framsteg i fristilen, säger tjejen som tog OS-bronset i sprint med fyra brutna revben.
Just nu har Petra Majdic en lugnare vecka, men motivationen är alltså på topp igen. Hon visade en sällan skådad vilja under OS, som också blev hennes sista tävling för säsongen. Majdic fick ligga kvar på sjukhus i Whistler tills OS var slut.
- Träningen har gått väldigt bra. Det har inte varit några skador eller annat som stört oss, säger Sloveniens tränare Jan Hudac.
Medan Majdic kört ensam har resten av A-laget och U23-laget haft läger i Pokljuka på hemmaplan. Tränare Marko Gracer är speciellt nöjd med tjejerna Katja Visnar, Vesna Fabjan och Barbara Jezersek, sistnämnde överraskade stort på OS i vintras.
Petra Majdic åker mycket sällan jippotävlingar på sommaren och nu fortsätter träningen i Ramsau i Österrike från den 28:e augusti. Där får hon sällskap av resten av det slovenska A-laget. Planen är två perioder med 14 dagar i varje på Dachstein-glaciären och i mitten av oktober åker man till Skandinavien för att träna på natursnö.


 

Senaste nyheterna

I dag är det sjunde dagen på Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko – Utsjoki och etappmålet är Rovaniemi. FOTO: Petri Ikävalko/Kestavyysurheilu.fi.

Virtanen på väg mot Rovaniemi

Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko - Utsjoki, från södra till norra Finland fortskrider. I går fick han dela upp etappen mellan Uleåborg och Kemi i två omgångar på grund av kraftig nederbörd. Idag...
Emma Ribom i samband med vårens SM i Kalix, på hennes gamla hemmabana. FOTO: Hans Olsson.

Ribom: ”Säsongen var som en berg- och dalbana”

Den senaste säsongen upplevde Emma Ribom, 23, som en berg och dalbana. Höjdpunkten var tredjeplatsen på sprinten i Val di Fiemme under Tour de Ski. Hennes första pallplats i världscupen. I många lopp...
Emma Dahlgren har fått rollen som tränare och coach hos hårdsatsande långloppslaget Team Curira. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dahlgren gläds över tränaruppdraget i Team Curira

28-åriga Emma Dahlgren från Värmland är en del i långloppslaget Team Curiras satsning mot Visma Ski Classics säsong XII. Direkt efter tre års utbildning vid tränarprogrammet i Örebro fick hon möjligh...