Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Petter Northug väljer att starta säsongen i Bruksvallarna. Blir det i en svensk-inspirerad dräkt den här gången också? FOTO: Jocke Lagercrantz.

Petter Northug väljer att starta säsongen i Bruksvallarna. Blir det i en svensk-inspirerad dräkt den här gången också? FOTO: Jocke Lagercrantz.

Petter Northug åker Bruksvallsloppet

I sedvanlig ordning går den svenska längdskidpremiären av stapeln i Bruksvallarna, den här gången med webbsändning.
11-12 november genomförs Bruksvallsloppet, med en norrman som favorit.

De svenska åkare som ställer upp i Bruksvallsloppet får tufft motstånd av Strindheims Petter Northug som många gånger tidigare åkt fort i Funäsfjällen. Senast i en uppseendeväckande tävlingsdräkt väldigt lik den svenska landslagsdräkten.
 
– Det känns väldigt roligt att bröderna Northug väljer Bruksvallarna och det höjer definitivt intresset för premiären, säger tävlingsledare Mikaela Sundbaum.
Bröderna Northug kommer att förlägga sin försäsongsträning ett par veckor i snösäkra Bruksvallarna & Ramundberget.

I år öppnar skidspåren rekordtidigt tack vare sparad snö. Den 14 oktober finns 6 kilometer elbelyst skidspår. 1 000 kubikmeter snö ger varierad skidåkning lämplig både för träning och för tävling, för elitåkare likväl som motionärer, barn och ungdom.

6 kilometer skidåkning delas upp i en enklare yttre slinga bra för distansåkning, 9 meter bred med åkning i båda riktningar. Den inre slingan startar med en böljande slakmota etappvis upp mot snölagret och har sin avslutning i den tuffa sprintbanan. 

På lördagen den 11 november genomförs ett distanslopp i fri teknik både för seniorer och juniorer, helgen avrundas med sprint, även det i fri teknik. Juniorklasserna är H/D17-20 klasser och där förväntas ett mycket stort startfält. Tävlingen har FIS-status och från arrangörssidan tror man på flera nationer på startlinjen.

 

Senaste nyheterna

Anton Karlsson fortsätter inom Visma Ski Classics. Nu som Sports Manager i företaget Wsportsmedia, som driver Visma Ski Classics. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Anton Karlsson fortsatt en del av Visma Ski Classics

Nyligen kom beskedet att Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, avslutar sin karriär. Vasaloppstvåan försvinner dock inte från Visma Ski Classics. Karlsson blir anställd som Sports Manager av Wsportsmed...
recap_XI_cover

Podcast – Recap Visma Ski Classics säsong XI

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så sammanfattar Teemu Virtanen säsong XI tillsammans med Visma Ski Classics VD David Nilsson och Vasaloppstvåan Anton Karlsson som nylige...
Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...