Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Petter Northug väljer att starta säsongen i Bruksvallarna. Blir det i en svensk-inspirerad dräkt den här gången också? FOTO: Jocke Lagercrantz.
Petter Northug väljer att starta säsongen i Bruksvallarna. Blir det i en svensk-inspirerad dräkt den här gången också? FOTO: Jocke Lagercrantz.

Petter Northug åker Bruksvallsloppet

I sedvanlig ordning går den svenska längdskidpremiären av stapeln i Bruksvallarna, den här gången med webbsändning.
11-12 november genomförs Bruksvallsloppet, med en norrman som favorit.

De svenska åkare som ställer upp i Bruksvallsloppet får tufft motstånd av Strindheims Petter Northug som många gånger tidigare åkt fort i Funäsfjällen. Senast i en uppseendeväckande tävlingsdräkt väldigt lik den svenska landslagsdräkten.
 
– Det känns väldigt roligt att bröderna Northug väljer Bruksvallarna och det höjer definitivt intresset för premiären, säger tävlingsledare Mikaela Sundbaum.
Bröderna Northug kommer att förlägga sin försäsongsträning ett par veckor i snösäkra Bruksvallarna & Ramundberget.

I år öppnar skidspåren rekordtidigt tack vare sparad snö. Den 14 oktober finns 6 kilometer elbelyst skidspår. 1 000 kubikmeter snö ger varierad skidåkning lämplig både för träning och för tävling, för elitåkare likväl som motionärer, barn och ungdom.

6 kilometer skidåkning delas upp i en enklare yttre slinga bra för distansåkning, 9 meter bred med åkning i båda riktningar. Den inre slingan startar med en böljande slakmota etappvis upp mot snölagret och har sin avslutning i den tuffa sprintbanan. 

På lördagen den 11 november genomförs ett distanslopp i fri teknik både för seniorer och juniorer, helgen avrundas med sprint, även det i fri teknik. Juniorklasserna är H/D17-20 klasser och där förväntas ett mycket stort startfält. Tävlingen har FIS-status och från arrangörssidan tror man på flera nationer på startlinjen.

 

Siste nyheter

Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...
Rehns BK kan bli Sveriges starkaste klubb på herrjuniorsidan i vinter.

Rehns BK förstärker med Bergström och Berg

Rehns BK är en uppstickare i skid-Sverige som samlar många satsande herrjuniorer. Truls Gisselman är den mest framgångsrika åkaren i klubbens satsning på duktiga juniorer. Nu satsar klubben ytterligar...
Det bjud på toppenförhållanden i Torsby skidtunnel nu. FOTO: Torsby Skidtunnel & Sportcenter.

Fina förhållanden i skidtunneln i Torsby

Vill man få några riktigt fina skidturer nu mitt i sommaren så är det ett bra läge att åka till Torsby skidtunnel. – Vi har stenhårda fina spår nu och har fått mycket fina omdömen, bland annat från l...