Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Calle Halfvarsson tog en efterlängtad pallplats på 15 kilometer klassiskt i Slovenien. FOTO: Matic Plansek/Gepa Pictures.
Calle Halfvarsson tog en efterlängtad pallplats på 15 kilometer klassiskt i Slovenien. FOTO: Matic Plansek/Gepa Pictures.

Poltoranin vinnare - Halfvarsson trea

Med tanke på de problem Calle Halfvarsson haft med mage och sjukdom tidigare på säsongen tog han en imponerande tredjeplats på 15 kilometer klassiskt i Planica, Slovenien.
– Det känns fantastiskt skönt att få till ett bra distanslopp. Går det för lång tid är det nästan så man inte tror på det, sa Halfvarsson till SVT Sport efter tredjeplatsen.

Alexey Poltoranin vann loppet 13 sekunder före Johannes Hösflot Kläbo. Calle var 42,8 sekunder efter Poltoranin. Ner till Emil Iversen var dock klara 11,9 sekunder.

Åt tätduon hade Calle inget att sätta emot idag. Men efter bekymren tidigare på säsongen så var det här givetvis ett skönt besked. Calle åkte lugnt och stort och förivrade inte sig från start - något som var vanligt förr för Sågmyrasonen.

– Jag försökte gå ut ganska lugnt och försöka göra loppet kontrollerat och inte bli stum på första varvet. Det gick ju rätt bra, konstaterade Calle när han intervjuades av SVT.

Att tredjeplatsen var ett skönt besked inför kommande OS-uppladdning stod också klart.

– Det här betyder jättemycket. Går det för lång tid utan att man får någon framgång börjar man tvivla på sig själv. Sprinten verkar ju funka så länge man står på benen och nu ser det ut som distansen fungerar också, sa Calle.

Andre svensk för dagen var Jens Burman på 15:e plats runt 50 sekunder efter Halfvarsson. Ändå ett fall framåt för Burman som haft det ganska tungt hittills i vinter. Även Viktor Thorn och Oskar Svensson gjorde stabila lopp som 17:e och 20:e. Viktor bara sekunden bakom Burman och Svensson drygt sex sekunder efter Thorn.

Thorn borde nu vara en man för OS på Olympiska kommitténs framtidskriterie, precis som Oskar Svensson.

Marcus Hellner hade ingen bra dag och slutade 34:a. Simon Lageson som kom in som reserv för Daniel Rickardsson slutade 71:a.

Komplett resultat finns här.

 

Siste nyheter

logo_lvsk

Dags för SM- och tävlingspremiär i Lidköping

Efter en vår och stora delar av sommaren då tävlingsverksamheten legat nere så är det äntligen dags för officiell premiär av säsongen 2020/2021 nu på söndag 8 augusti. Under en intensiv dag blir det ...
Linn Svahn är på plats med landslaget i Torsby och förbereder sig för VM-vintern. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Linn Svahn vet vad som krävs för att lyckas på VM

Linn Svahn slog längdskidvärlden med storm förra vintern. Några dagar före sin 20-årdag tog hon sin första världscupsseger på sprinten i Davos och när säsongen hastigt tog slut i början på mars hade ...