Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Martin Ponsiluoma sköt fullt och tog en femteplats på jaktstarten i Hochfilzen. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Martin Ponsiluoma sköt fullt och tog en femteplats på jaktstarten i Hochfilzen. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Ponsiluoma femma efter fullt skytte

Norrmannen  Sturla Holm Lägreid vann jaktstarten i Hochfilzen i stor stil. Där bakom var Martin Ponsiluoma med i kampen om pallen på spurtvaret efter fullt skytte.
Där fick han dock ge sig mot kvartetten Jacquelin, Thingnes och Sjåstad Christiansen.
– Jag förstod att det skulle gå fort i sista backen och jag hade inte krafterna att haka på där. Men jag är hur nöjd som helst ändå, sa Ponsiluoma till SVT Sport.

Det var första gången i karriären som Ponsiluoma sköt fyra nollo.

– Det är så jäkla skönt att få till skyttet. Jag har haft väldigt mycket kant ut, kommenterade vidare.

Ponsiluoma var också näst snabbast tidsmässigt på dagens tävling.

Sebastian Samuelsson gick ut som femma men föll tillbaka efter tidiga bommar och slutade på 17:e plats.

Jesper Nelin gick den andra vägen. Med startnummer 19 klättrade han till 15:e trots fyra bommar, lika många som Samuelsson. Nelin var snabbast i spåret av alla idag.

Peppe Femling blev 48:a med fem bommar.

Liveresultat finns här.

Senaste nyheterna

pod_bild_tc21_lina

Podcast om Toblach-Cortina 2021

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så analyseras dagens Toblach-Cortina av Teemu Virtanen. Gäst är Andreas Nyagaard, Team Ragde Eiendom. Det bjuds också på intervjuer med d...
Martin Ponsiluoma åkte in som tionde man på masstarten trots fyra bommade skott. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

52:a segern för Thingsnes Bö – Ponsiluoma tionde

Johannes Thingnes Bö vann masstarten i Antholz halvminuten före fransmannen Fillon Maillet. Martin Ponsiluoma sköt en bom varje gång på vallen men kunde ändå ta en tiondeplats. Sebastian Samuelsson s...
Markus Ruus vann 15 kilometer klassiskt vid Volkswagen cup i Torsby på söndagen. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Ruus och Dyvik distansvinnare i Torsby

Volkswagen cup i Torsby fortsatte med distanslopp på söndagen. I herrklassen vann Åsarnas Marcus Ruus sju sekunder före gårdagens sprintvinnare Anton Persson, SK Bore Torsby. På damsidan gjorde IFK M...