Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Martin Ponsiluoma blev två på söndagens masstart i Hochfilzen. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Martin Ponsiluoma blev två på söndagens masstart i Hochfilzen. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Ponsiluoma tvåa bakom Peiffer efter spurtstrid

Martin Posiluoma var i ledningen på spurtvarvet vid skidskyttevärldscupens masstart i Hochfilzen. Strax innan upploppet fick han dock se sig passerad av tyske Arnd Peiffer som vann 1,3 sekunder före svensken.
Andraplatsen var nytt personbästa för Posiluoma i världscupen.
– Jag är så jävla glad. Jag tänkte på spurtvarvet att det bara var att köra och hoppades ställa av honom, sa Posiluoma till SVT Sport efter andraplatsen.

Martin Posiluoma fortsätter att göra suveräna insatser i världscupen. Idag var han nära sin första seger när han hade ledningen på spurtvarvet. Arnd Peiffer var dock lite starkare när det skulle avgöras på slutet.

Det var i sista utförsbacken som Peiffer smet förbi på insidan och sedan kunde hålla Ponsiluoma bakom sig över upploppet.

–Han tog sista kurvan väldigt bra och jag var stum där och fick ytterkurvan. Jag var långt ut där och jag kunde inte göra så mycket på slutet men är hur nöjd som helst, berättade Ponsiluoma för SVT Sport.

Ponsiluoma visade kyla när han sköt fullt i sista skyttet och då fick ledningen preics före Peiffer.

Martin drog med Peiffer i rygg hela spurtvarvet till den sista utförsbacken.

– Jag tänkte att det bara var att köra och ville inte låta några fler komma in i matchen. Jag ville inte att det skulle bli som igår när jag var precis utanför pallen. Det var bara att kriga det sista jag hade och försöka hålla ifrån, sa Ponsiluoma om slutvarvet.

Sebastian Samuelsson åkte i mål som åtta efter en bra avslutning på tävlingen. Jesper Nelin blev 27:a efter hela sex bommade skott.

Liveresultat finns här.

Senaste nyheterna

pod_bild_tc21_lina

Podcast om Toblach-Cortina 2021

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så analyseras dagens Toblach-Cortina av Teemu Virtanen. Gäst är Andreas Nyagaard, Team Ragde Eiendom. Det bjuds också på intervjuer med d...
Martin Ponsiluoma åkte in som tionde man på masstarten trots fyra bommade skott. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

52:a segern för Thingsnes Bö – Ponsiluoma tionde

Johannes Thingnes Bö vann masstarten i Antholz halvminuten före fransmannen Fillon Maillet. Martin Ponsiluoma sköt en bom varje gång på vallen men kunde ändå ta en tiondeplats. Sebastian Samuelsson s...
Markus Ruus vann 15 kilometer klassiskt vid Volkswagen cup i Torsby på söndagen. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Ruus och Dyvik distansvinnare i Torsby

Volkswagen cup i Torsby fortsatte med distanslopp på söndagen. I herrklassen vann Åsarnas Marcus Ruus sju sekunder före gårdagens sprintvinnare Anton Persson, SK Bore Torsby. På damsidan gjorde IFK M...