Martin Ponsiluoma blev två på söndagens masstart i Hochfilzen. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Martin Ponsiluoma blev två på söndagens masstart i Hochfilzen. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Ponsiluoma tvåa bakom Peiffer efter spurtstrid

Martin Posiluoma var i ledningen på spurtvarvet vid skidskyttevärldscupens masstart i Hochfilzen. Strax innan upploppet fick han dock se sig passerad av tyske Arnd Peiffer som vann 1,3 sekunder före svensken.
Andraplatsen var nytt personbästa för Posiluoma i världscupen.
– Jag är så jävla glad. Jag tänkte på spurtvarvet att det bara var att köra och hoppades ställa av honom, sa Posiluoma till SVT Sport efter andraplatsen.

Martin Posiluoma fortsätter att göra suveräna insatser i världscupen. Idag var han nära sin första seger när han hade ledningen på spurtvarvet. Arnd Peiffer var dock lite starkare när det skulle avgöras på slutet.

Det var i sista utförsbacken som Peiffer smet förbi på insidan och sedan kunde hålla Ponsiluoma bakom sig över upploppet.

–Han tog sista kurvan väldigt bra och jag var stum där och fick ytterkurvan. Jag var långt ut där och jag kunde inte göra så mycket på slutet men är hur nöjd som helst, berättade Ponsiluoma för SVT Sport.

Ponsiluoma visade kyla när han sköt fullt i sista skyttet och då fick ledningen preics före Peiffer.

Martin drog med Peiffer i rygg hela spurtvarvet till den sista utförsbacken.

– Jag tänkte att det bara var att köra och ville inte låta några fler komma in i matchen. Jag ville inte att det skulle bli som igår när jag var precis utanför pallen. Det var bara att kriga det sista jag hade och försöka hålla ifrån, sa Ponsiluoma om slutvarvet.

Sebastian Samuelsson åkte i mål som åtta efter en bra avslutning på tävlingen. Jesper Nelin blev 27:a efter hela sex bommade skott.

Liveresultat finns här.

Senaste nyheterna

Therese Johaug vann guld I överlägsen stil på 10 km fri stil vid VM i Oberstdorf. FOTO: Christian Walgram, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Resultat VM Oberstdorf damer 10 km fri stil

Therese Johaug vann 10 km fri stil 54,2 sekunder före Frida Karlsson på silverplats. Bronset tog Ebba Andersson tolv sekunder efter Karlsson. Charlotte Kalla sexa tio sekunder från pallen.
Lina Korsgren, Team Ramudden, ligger femma på Visma Ski Classics SC Ranking inför Vasaloppet. Kan hon försvara sin seger från i fjol lär hon klättra in rankingen. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

24 svenska åkare topp 100 på Visma Ski Classics SC Ranking

Vi närmar oss Vasaloppet och det kan vara intressant att titta till Visma Ski Classics SC Ranking. Topp tio på rankinglistan består av fem norska åkare och fem svenska. Kikar vi på topp 100 så finns d...
Frida Karlsson, Maja Dahlqvist, Ebba Andersson och Charlotte Kalla dagen före fristilsloppet på VM, i ett varmt och soligt Oberstdorf. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Startlista VM Oberstdorf – damer 10 km fri stil tisdag

I morgon tisdag är det dags för damernas 10 kilometer fri stil med individuell start VM i Oberstdorf, Tyskland. Första start är 13.15. Ebba Andersson går tidigt i det seedade fältet medan däremot Frid...