Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Nya Swix Triac 3.0 lanseras nu under VM i Lahtis. Den kommer att finnas i butik från och med i höst. FOTO: Swix.
Nya Swix Triac 3.0 lanseras nu under VM i Lahtis. Den kommer att finnas i butik från och med i höst. FOTO: Swix.

Produktnytt: Swix Triac 3.0

Inför den här säsongen presenterade Swix en ny stav: Triac 2.5. Redan nu är efterföljaren här: Triac 3.0.
Vi kommer se staven på många åkare när VM i Lahtis startar i dag. Enligt Swix är staven en revolution. Den är 13 procent lättare än föregångaren och med ett nytt handtag där infästningen av remmen ska ge bättre kraftöverföring.

Så här presenterar Swix sin nya stav:

Alla kan åka snabbare med denna stav! Swix lanserar nu en ny version av toppmodellen Swix Triac.
Staven och det nya handtaget ger dig väsentligt mer kraft genom staven. Toppen av handtaget ger dig perfekt kontroll när du använder pekfingrarna. ”Kan jag ta den på direkten?”, säger Petter Northug om den nya versionen av staven Triac.

Swix Triac 3.0 är lättare. Vi har samarbetat med några av världens bästa skidåkare när vi har utvecklat den nya staven. Totalvikten har reducerats med hela 13%. Var enda liten detalj har analyserats för att få ner vikten. Användandet av karbon ger bra styvhet.

Remmen sitter bättre på handen. Alla onödiga sömmar har tagits bort och remmen är formad efter handen. Den nya formen och det styva materialet gör att åkaren får maximal kraftöverföring och väldigt lite energiförlust.

Det är enkelt att byta truga. Swix har patent på ett utbytbart trugsystem, Swix TBS system. Med TBS kan du enkelt byta truga utan lim. I samband med lanseringen av Triac 3.0 lanserar Swix två helt nya Lättviktstrugor som ge optimal pendel. Trugorna är speciellt utformade för mjuka förhållanden och har redan använts under Världscupen denna säsong.

”Från start har vårt mål varit att designa något som är kompromisslöst”, beskriver produktchef Svein Pedersen. ”Resultatet är den nya kraftöverföringen mellan handtag och rör och det är inte bara utveckling, utan en revolution”

Swix Triac 3.0 är en stav som är väsentligt lättare och ger dig maximal styrka. Detta är staven som både toppåkare och elitmotionärer kommer att ha stor glädje av. Swix Triac 3.0 kommer att finnas i butik från hösten 2017.

 

Siste nyheter

Isabel Salén och Markus Lundholm fick kliva upp på pallen på dagens världscuplopp i skidorientering. FOTO: Svenska orienteringsförbundet.

Sköna kvitton för Isabel Salén och Markus Lundholm

Isabel Salén och Markus Lundholm slutade tvåa respektive trea i tisdagens världscuplopp i skidorientering, en medeldistans med masstart. "Fantastiskt", säger Salén. "Jag är jättenöjd", summerar Lund...
Fyra olympiska guldmedaljörer åker Nattvasan på fredag: Marcus Hellner, Gunde Svan, Anna Jönsson Haag och Fredrik Lindström. FOTO: Vasaloppet.

Olympisk guldglans över Nattvasan

På fredag natt körs Nattvasan 90 för fjärde året och Nattvasan 45 för andra året – en magiskt nattlig skidfärd i fäders spår! Bland de drygt 2 200 anmälda finns även fyra olympiska guldmedaljörer. – ...