Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nu lanserar Swix sin nya toppstav, SWIX Triac 4.0 Aero. En stav som är svår att släppa ifrån sig om man väl provat den. FOTO: SWIX.

Nu lanserar Swix sin nya toppstav, SWIX Triac 4.0 Aero. En stav som är svår att släppa ifrån sig om man väl provat den. FOTO: SWIX.

Produktnytt: SWIX Triac 4.0 Aero

Nu lanserar Swix sin nya toppstav, SWIX Triac 4.0 Aero. Enligt Swix en unik skidstav som är styvare, har en bättre pendel och är mer aerodynamisk än sina föregångare. En stav som gör att skidåkare på alla nivåer kan åka snabbare till vintern.

Skidskytten Johannes Thingnes Bö använde Triac 4.0-stavarna både när han tog VM-guld i Anterselva förra säsongen och när han säkrade den totala vinnaren av världscupen i mars.

– Jag är imponerad varje gång Swix kommer med en ny produkt. Jag har alltid varit nöjd med den tidigare modellen av Swix Triac, men när vi får testa nya produkter är de alltid bättre. Denna stav är inget undantag, säger världsmästaren om innovationen i ett pressmeddelande.

Styvare och snabbare pendel
Swix har varit med och präglat skidåkning i 70 år genom att producera och utveckla den allra bästa utrustningen på marknaden. Under senare år har stavar blivit viktigare än någonsin då att stakningen har blivit en större del av längdåkningen. Därför kan det vara avgörande att ha de bästa stavarna på marknaden.

– Den här staven är början på en ny era på skidstavsmarknaden, säger Åge Skinstad, produktutvecklingschef för hårdvara hos Brav.

Stavens styvhet ger åkare mer kraft rakt ner i marken. Detta innebär att du får bättre framsteg i varje tak. Pendeln har blivit snabbare på grund av mindre luftmotstånd, vilket innebär att du får en snabbare stavfrekvens. Den nya designen gör stave mer aerodynamisk än tidigare modeller. SWIX Triac 4.0 Aero rör sig enkelt och smidigt genom luften tack vare sin design.

SWIX Triac 4.0 Aero är triangulär i form. Det kommer, som namnet antyder, att ge det bättre aerodynamik än dagens skidstavar.

– Det här är en fantastisk produkt. Det är bara att se fram emot att det kommer till butiken, säger Thingnes Bö.

Swix Triac 4.0 Aero säljs från 14 oktober.

Längd.se hade möjligheten att testa Swix Triac 4.0 Aero under några kilometer i Torsby skidtunnel för några veckor sedan. Att staven är fantastiskt lätt och styv råder ingen tvekan om. Har man väl testat en sådan här stav är det svårt att släppa den ifrån sig.

Swix nya toppstav, Triac 4.0 Aero. FOTO: SWIX.Swix nya toppstav, Triac 4.0 Aero. FOTO: SWIX.

Senaste nyheterna

William Poromaa är förhoppningsfull inför starten på världscupen i morgon. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Poromaa känner stigande form

William Poromaa är redo för att ge allt när världscupen drar igång med minitour i Ruka, Finland i morgon. På fredagens sprint vill ha få en bra känsla för att kunna leverera bra insatser på distanslo...
Det blev en snabb vändning i läget med karantän för det norska laget Ruka. Nu är man ur karantän och tillåts tävla i världscuppremiären sedan tränare Eirik Myhr Nossum konstaterats frisk. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Nytt besked: norske tränarens kontrollprov negativt

På torsdagsmorgonen kom beskedet att norske tränaren Eirik Myhr Nossum testats positivt för coronaviruset vid ankomst till Ruka. Nu visar ett kontrollprov att Nossum är frisk och de norska åkarna kan ...