Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Tuff fight mellan Maria Nordström och Hanna Falk i Stadionsprinten i Volkswagen Tour. FOTO: Michael Renström, Imega Promotion.

Tuff fight mellan Maria Nordström och Hanna Falk i Stadionsprinten i Volkswagen Tour. FOTO: Michael Renström, Imega Promotion.

Rafflande sprint i Volkswagen Tour

Hon dominerade stort i prolog, kvart och semi, men i finalen blev det stentufft för Hanna Falk. Seger i Stadionsprinten i Volkswagen Tour, en tåspets före klubbkompisen Maria Nordström.
– Härligt, nu får jag ta överslafen i natt, skrattade en nöjd Hanna efter segern.

Den här säsongens stora tjeckiska utropstecken Petra Novakova slutade trea i finalen.
Det här bäddar för en mycket rafflande final på Volkswagen Tour där Falk, Nordström och Novakova går ut jämsides i den avslutande jaktstarten, monsterklättringen till toppen av Dundret på onsdag kväll.

Herrfinalen föregicks av två riktigt täta semifinaler och såg länge ut att även den sluta i en spurtuppgörelse, men i sista svängen mot upploppet satte Simon Persson in stöten och då kunde vare sig Johan Edin eller Emil Jönsson svara.

simon_p_vtour.jpg
Simon Persson knäckte både Johan Edin och Emil Jönsson innan upploppet. FOTO: Michael Renström, Imega Promotion.

– Jag kände mig riktigt pigg genom alla lopp och kände att jag hade kontrollen i finalen, konstaterade Simon nöjt.

– Ja, vad fanken, inte trodde jag att vi skulle åka så här fort ikväll, skrattade en inte alltför missnöjd Emil Jönsson, som slutade trea i finalen och nu går upp i ledning i touren.

Jönsson går ut fem sekunder före Johan Edin i klättringen och nio sekunder före Marcus Hellner, som åkte ut redan i kvartsfinalen i sprinten.

Det är bäddat för en riktigt rafflande fight i jakten uppför Fjällbranten, Gällivares svar på Alpe Cermis, med 360 höjdmeters klättring!

Resultatlistor

Stadionsprinten Volkswagen Tour D21
Stadionsprinten Volkswagen Tour H21
Volkswagen Tour efter etapp 2 D21
Volkswagen Tour efter etapp 2 H21

 

Senaste nyheterna

Vallelungadalen i italienska Sydtyrolen bjuder på suveräna förhållanden för längdåkning. FOTO: Benjamin Pfitscher.

La Venosta – en dold pärla för längdåkning

I kanten av italienska Sydtyrolen, nära gränserna till Schweiz och Österrike, breder den mystiska och charmiga Vallelungadalen ut sig i all sin skönhet. Nu är det dags att visa upp denna dolda pärla f...
Joni Mäki tog dubbla segrar vid finska cupen i Taivalkoski i helgen. FOTO: Touho Häkkinen.

Dubbla segrar för Joni Mäki

Joni Mäki vann både lördagens sprint och söndagens distanslopp vid finska cupen i Taivalkoski. På damsidan vann Katri Lylynperä sprinten och Kerttu Niskanen distansloppet.