Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
17 oktober planerar Idre Fjäll ha längdpremiär med sparad snö. Men redan nu producerar man också snö i sin nya snöfabrik. FOTO: Idre Fjäll.

17 oktober planerar Idre Fjäll ha längdpremiär med sparad snö. Men redan nu producerar man också snö i sin nya snöfabrik. FOTO: Idre Fjäll.

Redan snö på Idre Fjäll

Om mindre än en månad ska Idre Fjäll öppna för längdåkning med sparad snö.
Men redan nu producerar man också snö.
– I förra veckan hade vi 18 plusgrader och gjorde då snö för fullt, säger Jonas Pålsson, som jobbar med snötillverkningen till dt.se.

Idre Fjäll satsar verkligen hårt på att vara tidiga med längdspår i höst.

– Vi har massor av snö sparad som är avsedd för längdspåren, så där är det inget problem. Sedan ska vi också klara av att öppna en alpin nedfart. För den har vi sparat snö, men nu också börjat tillverka snö, säger Idre Fjälls VD John Lundmark till dt.se.

På Idre Fjäll har man nu en helt ny snöfabrik som sedan några veckor står på nordsidans topp och tillverkar snö.

– Kapaciteten är 100 kubik per dygn oavsett temperatur, men helst får det inte ösregna som de gjort den senaste veckan, säger driftschefen Kjell Skoglund till DT.

– Inför den här vintern är det snötillverkningen och snö vi prioriterar. Samtidigt bygger vi om längdstadion rejält för att senare kunna flytta ner snöfabriken dit, berättar VD:n Lundmark.

Läs artikel om Idre Fjälls snöfabrik och se film från snötillverkningen här på dt.se.

Senaste nyheterna