Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Antalet elittjejer i Visma Ski Classics ökar för varje år och inför vintern är det nu rekordmånga, 29,4 procent. FOTO: Visma Ski Classics.
Antalet elittjejer i Visma Ski Classics ökar för varje år och inför vintern är det nu rekordmånga, 29,4 procent. FOTO: Visma Ski Classics.

Rekordmånga elittjejer i Visma Ski Classics

Den kommande Visma Ski Classics säsongen X kommer att bli speciell, eftersom det är tioårsjubileum av i långloppens världsmästerskap. Men det är inte det enda skälet att fira. Damernas  elitfält växer varje år och nu är 29,4 procent av de totala antalet teamåkare damer. Det är rekord Visma Ski Classics historia som bevisar att tjejer blir mer intresserade av långlopp.

Det finns dessutom finns det fler unga åkare, under 26 år, än någonsin tidigare, 42,9 procent, varav tjejernas deltagande är oerhört imponerande eftersom de står för 50 procent av det totala antalet teamåkare bland damerna.

Det är nu 36 unga tjejer som deltar i touren med totala antalet av 72 och det finns 69 unga herråkare bland 173 män totalt, 39,9 procent. Det totala antalet teamåkare i säsong X är 245, varav 72 kvinnor.
 
– Vi har varje säsong arbetat för att locka fler tjejer till Visma Ski Classics. Det är tillfredsställande att se att den här säsongen har nått nästan 30 procent damer proffsteamen. Antalet herrar ökar också, men damerna ökar i en snabbare takt. Vi går i rätt riktning, även om vi fortfarande har lite kvar till 50 procent av varje kön som är det naturliga målet!, säger David Nilsson, VD Visma Ski Classics.

stat_dam_herr_skiclassics.jpg

stat_ungdom_skiclassics.jpg

 

Siste nyheter

Anton Karlsson närmast före sambon Elin Mohlin och Britta Johansson Norgren på Lager 157 Ski Teams senaste läger i Torsby. FOTO: Lager 157 Ski Team.

Anton på väg mot sin efterlängtade comeback

I december opererade Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, sig för diskbråck. Han missade hela Ski Classics-säsongen men kunde se sin lagkompisar rada upp starka prestationer. Nu är Anton på väg tillba...
230 rullskidåkare från 20 länder deltog på  Virtual Alliansloppet i helgen. FOTO: Alliansloppet.

Thyli snabbast på Virtual Alliansloppet

Andra deltävlingen av Virtual World Classic Tour, Virtual Alliansloppet, genomfördes i helgen. 230 rullskidåkare från 20 länder deltog. Snabbast var norrmannen Vetle Thyli, Team Kaffebryggeriet. Thyli...
Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...