Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Mer än 500 000 euro delas ut i prispengar under Visma Ski Classics i vinter. FOTO: Visma Ski Classics.
Mer än 500 000 euro delas ut i prispengar under Visma Ski Classics i vinter. FOTO: Visma Ski Classics.

Rekordstor prispott i Visma Ski Classics!

Elitåkarna i Visma Ski Classics Pro Tour har en rekordstor summa med prispengar att tävla om i vinter. Prispengar delas ut efter varje lopp och sedan för totalställningen efter säsongen. För första gången bryter värdet på de totala prispengarna väl 500 000 euro. Prispengarna är lika för damer och herrar.

De mer än 500 000 euro i prispengar fördelas enligt följande:

250 000 euro delas ut på säsongsgalan efter Ski Classics final i Ylläs-Levi den 4 april, dessutom delas det ut minst 21 000 euro efter varje lopp.
Den största summa delas ut av Vasaloppet. Inklusive spurtpriser delar de ut cirka 50 000 euro (565 000 kronor).

Nytt för detta år är att prispengar introduceras också för den kommande prologhelgen i Livigno. För fredagens Pro Team Tempo får de tre främsta teamen: 5000, 3000 och 1000 euro. För söndagens masstart delar Livigno-prologen ut den vanliga summan på 21 000 euro.

Så här ser fördelningen av prispengar i Visma Ski Classics ut kommande säsong:

prize_money_skiclassics_19_20.jpg

Siste nyheter

Magdalena Olsson vann världscupsprinten i Vindeln. Här flankerad av tvåan Evine Westli Andersen, Norge och Linda Lindkvist. FOTO: Mårten Lång/Svenska orienteringsförbundet.

Magdalena Olsson världscupvinnare i Vindeln

Magdalena Olsson vann världscupsprinten och Elin Schagerström blev juniorvärldsmästarinna. Det var Sveriges fina facit när mästerskapstävlandet i skidorientering startade i Vindeln.