Skridskovärldsmästaren Nils van der Poel är inte rädd för att testa andra idrotter. I går åkte han 16 kilometer rullskidor på Alliansloppet Open. FOTO: Trollhättan Action Week.

Skridskovärldsmästaren Nils van der Poel är inte rädd för att testa andra idrotter. I går åkte han 16 kilometer rullskidor på Alliansloppet Open. FOTO: Trollhättan Action Week.

Resultat Alliansloppet Open

I går lördag morgon genomfördes Alliansloppet Open med många motionärer på start på distanserna 16, 32 och 48 kilometer. Snabbast på 48 kilometer var Adam Blomberg, Göteborgs SK och Sandra Adriansson, Borgstena IF. På 16 kilometer deltog skridskovärldsmästaren Nils van der Poel.

På 32 kilometer var Emil Sjöstad, CK Wänershof och Louise Hallander, SK Bore åkarna med snabbast tid. I klassen för 16 kilometer var Mats Efraimsson, Malungs IF och Helen Wedel, Trollhättans SOK klart snabbast.

Samtliga resultat finns här.

Senaste nyheterna

Fredrik Jonsson har kämpat i motvind i många år. I morgon åker han 15 kilometer klassiskt i den svenska landslagsdräkten på världscupen i Ruka. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Krönika: Jonsson förtjänar en tålamodsmedalj

I åtta år var Fredrik Jonsson borta från elitskidåkningen på grund av sjukdomsproblem. Hela tiden med en dröm om att ta sig tillbaka till världseliten. I morgon får han återigen ta på sig landslagsdr...
Sebastian Samuelsson går ut med nummer 17 på lördagens 20 kilometer i Östersund. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Startlistor världscupen skidskytte Östersund lördag

I morgon börjar världscupen i skidskytte i Östersund med individuella lopp. Damernas första start är 11.45. Herrarna första start är 15.00.
Calle Halfvarsson hade ingen lyckad sprint på fredagen. Tar han revansch på 15 kilometer klassiskt i morgon? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor 10/15 km klassisk stil Ruka

I morgon väntar 10 och 15 kilometer i klassisk stil vid världscupen i Ruka, Finland. Första start herrar är 10.15 och första start damer 13.30.