Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Johan Eriksson står för after ski-underhållning i samband med Svenska Skidspelen. Bland annat i egenskap som Ted Gärdestad. FOTO: Anders Ärkgerds.
Johan Eriksson står för after ski-underhållning i samband med Svenska Skidspelen. Bland annat i egenskap som Ted Gärdestad. FOTO: Anders Ärkgerds.

Revyresan och Johan Eriksson lyfter Skidspelens after ski

Svenska Skidspelen presenterar nu ett after ski-program utöver det vanliga. Det blir en kombination av den mycket populära showgruppen Revyresan, som brukar dra fulla hus, och Johan Eriksson, som både kommer att underhålla som Ted Gärdestad och göra en blixtrande show med Partypolarna.

– Svenska Skidspelen och världscupavslutningen är mycket mer än bara skidtävlingar. På senare år har det blivit lika viktigt att erbjuda ett bra after ski-program, som höjer festen ytterligare sedan siste skidåkare gått i mål, säger Niclas Johansson, evenemangsansvarig för Svenska Skidspelen.

Faktum är att flera besökare lockas av bra after ski-shower som brukar förekomma på Svenska Skidspelen.

I år erbjuder arrangörerna något extra med en rivstart på fredagseftermiddagen efter sprintloppen.

Ted Gärdestad är extra het i samband med filmen om honom som nyligen hade premiär. Därför är det med extra stolthet som skidspelsarrangörerna kan erbjuda en speciell Ted Gärdestad-show av Johan Eriksson, som är så otroligt porträttlik popikonen.

– För mig känns det stort att få göra den här showen i just Falun med den här skidfesten. Nu blir det extra roligt att detta sker direkt efter sprintloppen. Jag hoppas verkligen att då få hylla Stina Nilsson som segrare. Vi kommer ju båda från Malung, säger Johan Eriksson.

Revyresan lyfter
Men arrangörerna har i år beslutat att göra fredagens after ski till ett extra attraktivt event. Därför är den populära Revyresan inbjuden att underhålla besökarna.
Revyresan är en showgrupp från Borlänge som består av ett 40-tal medlemmar med olika former av funktionsnedsättningar och andra utmaningar i livet. Revyresan brukar dra fulla hus i kyrkor och andra större scener när de uppträder i Borlänge och västra Dalarna. Alltfler har upptäckt med vilken proffsighet, glädje och charm som de underhåller besökarna.

Den populära showgruppen Revyresan, från Borlänge, kommer också att bidra till att öka stämningen i Svenska Skidspelens after ski. FOTO: Henrik Hansson.
Den populära showgruppen Revyresan, från Borlänge, kommer också att bidra till att öka stämningen i Svenska Skidspelens after ski. FOTO: Henrik Hansson.

– Vi har alltid fått ett mycket positivt mottagande av publiken. Alla i gruppen känner verkligen att vi uppskattas. Nu ska det bli roligt att komma till Falun, där många inte ”upptäckt” oss. Dessutom känns det extra roligt att få underhålla i samband med världscupavslutningen på skidor, säger Kicki Bergsten, ansvarig för Revyresan.

Bra fredagsshow
Hon ser fram emot fredagsshowen på Lugnet tillsammans med Johan Eriksson. En underhållning på ett par timmar. – Johan Eriksson är en mycket duktig artist och det ska bli spännande att göra något bra tillsammans med honom. Revyresan och Johan Eriksson, som Ted Gärdestad kan blir en bra kombination, säger Kicki Bergsten.

– Jag vet att Revyresan verkligen sprider glädje. Därför är det också inspirerande för mig att göra en after ski med dem, säger Johan Eriksson, som också står för lördagens after ski. Då med PartyPolarna.

– Då ska vi också skapa ett bra drag med hög partystämning, säger Johan Eriksson.

 

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...