Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Emma Ribom tog andra raka segern under Trollhättan Action Week när hon vann sprinten närmast före Maja Dahlqvist och Johanna Hagström. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Emma Ribom tog andra raka segern under Trollhättan Action Week när hon vann sprinten närmast före Maja Dahlqvist och Johanna Hagström. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Ribom trivs i Trollhättan

Ingen verkar kunna stoppa Piteå elits Emma Ribom under rullskidtävlingar i Trollhättan.
På fredagens sprint vann Ribom på nytt. Högklassiskt motstånd i finalen genom Maja Dahlqvist, Johanna Hagström och Anamarija Lampic räckte inte till mot Ribom.
– Trollhättan börjar bli en favoritort nu, sa Ribom efter andra raka triumfen.

Efter målgång sa trean i mål, Johanna Hagström, Ulricehamnsåkaren som är från Falköping till Ribom att hon kanske skulle ta att flytta till Västergötland.

– Det ska nog mycket till men vi är rumskompisar så hon kanske lyckas övertala mig i kväll. Vi får se, sa Ribom med ett stort leende.

Hur sammanfattar du dagens sprint?
– Först var prologen svår då det var så halt. Jag är tacksam att asfalten blev torrare och det blev lättare att trycka till i backen så längre dagen gick.

Efter en lugn öppning på finalen så var det Ribom som satte fart på finalfältet.

– Jag var det första som tappade tålamodet, jag är inte förvånad men jag kände att nu sätter vi fart på det här.

Kände du att du hade greppet på slutet?
– Maja var ju tätt i rygg och det kändes om hon kanske hade en växel till. Men jag hade bra driv hela vägen in men det var många starka sprinttjejer på start idag, så det är inget man leker hem.

Nu fick du ett ny kvitto på att träningen i sommar varit bra!
– Ja, men vi ska fortsatt komma ihåg att det är augusti.

Ribom åker i morgon Alliansloppets 48 kilometer.

Det kan bli en trippel?
– Vi ska göra ett försök, avslutade Ribom.

Tvåan Maja Dahlqvist var inte alltför nedslagen av att få stryk av Emma Ribom.

– Idag var det kul och ändå en bra dag. Jag gjorde en bra prolog. Det hade varit roligt att vinna men Emma var stark idag och hon har varit stark hela sommaren.

Åker du Alliansloppet i morgon?
– Tanken var det, jag får bestämma mig i kväll. Vi får se, sa Dahlqvist som vann Alliansloppet 2017.

Liveresultat finns här.

Damernas finalåkare, tvåan Maja Dahlqvist, vinnaren Emma Ribom, trean Johanna Hagström och fyra Anamarija Lampic. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.Damernas finalåkare, tvåan Maja Dahlqvist, vinnaren Emma Ribom, trean Johanna Hagström och fyra Anamarija Lampic. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Senaste nyheterna

Gustav Eriksson tog segern på 15 kilometer i Bruksvallarna efter diskningen av Johannes Eklöf. FOTO: Adam Karls Johansson.

Gustav Eriksson – vinnare efter diskningen av Eklöf

Snabbast i mål var Johannes Eklöf men eftersom han medvetet bröt mot teknikzonerna och stakade blev det istället IFK Mora SK-seger på 15 kilometer vid Sverigecupen i Bruksvallarna. Gustav Eriksson är ...
Hanna Öberg avslutade starkt och förde Sverige till tredje plats på stafetten i Östersund. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Sverige spurtade ner Norge igen

Hanna Öberg spurtade ner Marte Olsbu Röiseland och fixade en tredjeplats till Sverige på världscupstafetten i Östersund. Sveriges andra spurtvinst mot Norge idag. Moa Olsson spurtade ju ner Fossesholm...
Johannes Eklöf var snabbast på dagens klassiska lopp i Bruksvallarna men diskades. Han stakade genom teknikzonerna. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Styrkebesked för diskad Eklöf

Långloppsåkaren Johannes Eklöf stakade fort och hade snabbaste tid i Bruksvallarna klassiska lopp i Sverigecupen på söndagen. Men någon vinst blev det inte för Hallby-sonen som medvetet stakade i tek...