Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Daniel Richardsson blir en av många vassa åkare till start på Axa Ski Marathon 28 december. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Daniel Richardsson blir en av många vassa åkare till start på Axa Ski Marathon 28 december. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Richardsson åker Axa Ski Marathon

Axa Ski Marathon, som är första deltävlingen på nya långloppscupen Björn Dählie Ski Challenge, lockar många toppnamn till start.
Allra hetast är Daniel Richardsson, VM- och OS-hjälten från Hudiksvalls IF och Lager 157 Ski Team.

– Bortsett från Vasaloppet och Årefjällsloppet kan jag säga att vi har det bästa startfältet i ett svenskt långlopp, säger tävlingsledaren Martin Holmstrand till dt.se.

Daniel Richardsson var fyra i första deltävlingen på Swix Ski Classics, La Sgambeda häromveckan. Detta efter att dagen före ha varit femma på världscupen i Davos. I våras vann Daniel Årefjällsloppet med en imponerande soloåkning.

Daniel får bra motstånd i loppet. Klara är namn som Daniel Tynell, Richard Tynell, Jörgen Brink, Jimmie Johnsson och Bill Impola.
På damsidan är följande åkare klara i dagsläget. Annika Löfström, Julia Svan, Emelie Cedervärn och Helene Söderlund.

Axa Ski Marathon skulle körts i Falun men tävlingen är flyttad till Orsa Grönklitt.  Loppet är 42 kilometer och kommer att genomförs både på natursnö och på konstsnö, med fyra varv på en 10,5 kilometer lång slinga.

Läs mer på Långloppscupens sida här.

Siste nyheter

tommy_pod

Podcast med Tommy Höglund

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, intervjuas Vasaloppets sportchef Tommy Höglund. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.