Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Daniel Richardsson instruerar stakteknik i Torsby skidtunnel. FOTO: Leif Skogsberg.
Daniel Richardsson instruerar stakteknik i Torsby skidtunnel. FOTO: Leif Skogsberg.

Rivstart på sommarlovet under Torsby sommarskidskola

Rekordstora Torsby sommarskidskola avslutades på fredagen. Stor variation av träning gav skidungdomar en härlig start på sommarlovet.
– Det har varit jätteroligt, säger 14-åriga Hanna Abrahamsson från Eksjö. 

Under fem dagar har 96 skid- och skidskytteungdomar från hela Mellansverige och Norge tränat i Torsby. Skidåkning i Torsby skidtunnel med tekniktips från VM-stjärnorna Daniel Richardson och Stina Nilsson har varvats med bland annat löpning, hinderbana och paddling.

kanot_torsbysksk15.jpg
Paddling på glittrande vatten under strålande sol blev en härlig upplevelse under sommarskidskolan. FOTO: Leif Skogsberg.

– Det har varit bra och väldigt roligt. Bäst var hinderbanan och så har jag fått en del tekniktips, säger Tuva Persson från Tranemo IF.

För deltagarna födda 2000 ingick laktattest i Stjerneskolans egna testlabb där de fick veta sina pulszoner för att kunna optimera sin träning. Hanna Abrahamsson var en av de som gjorde testet.

– Det var spännande och nytt.  Jag tycker det var bra, säger hon.

Skidskyttarna har drillats av tidigare landslagsskidskytten Carl-Johan Bergman. 13-årige Herman Brunborg från Nittedal utanför Oslo lyssnade intresserat då Bergman visade hur man tar på sig vapnet på snabbaste sätt.

– Jag tycker det är bra att det har varit en bra blandning av träning, både hårt och lugnt. Och så är det kul att åka skidor i tunneln, säger Herman.

Årets sommarskidskola var den 38:e i ordningen. När den inleddes under söndagen hyllades Stina Nilsson för sina framgångar under VM i Falun av Torsbys kommunalråd Ann-Katrin Järåsen (S).

Uppskattade programpunkter var när ungdomarna fick chans att ställa frågor till Daniel Richardsson, Stina Nilsson och Carl-Johan Bergman. Utöver träning var det en rad kvällsaktiviteter som freesbee, frågesport och fotboll.
stina_torsbysksk15.jpg
För att bli en vinnare i sprint krävs att varenda liten detalj utförs på bästa sätt. Det var budskapet då Stina Nilsson pratade inför ungdomarna. FOTO: Leif Skogsberg.

 

Siste nyheter

På söndag körs ett träningsrace över 65 kilometer i Orsa Grönklitt på långloppseliten på plats. FOTO: Marcus Laggar.

Starkt startfält på träningsrace i Orsa Grönklitt

På söndag 27:e september körs ett träningsrace på rullskidor över 65 kilometer i Orsa Grönklitt. Ett 40-tal åkare är inbjudna och det är ett starkt startfält som kommer till start. I startlistan finn...
Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...