Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Tove Alexandersson väljer att stå utanför skidorienteringslandslaget inför kommande vinter. FOTO: Svenska orienteringsförbundet.
Tove Alexandersson väljer att stå utanför skidorienteringslandslaget inför kommande vinter. FOTO: Svenska orienteringsförbundet.

Rost satsar vidare – Alexandersson inte med i truppen

Skidorienteringsstjärnan Erik Rost har bestämt sig för att satsa vidare och är en del av landslaget 2019/2020.
Världsettan Tove Alexandersson däremot kommer inte att prioritera skidorienteringstävlingar kommande vinter.

När sommaren står för dörren presenterar det framgångsrika skidorienteringslandslaget trupperna för kommande vinter, en säsong som bjuder på världscup och ett EM.

Efter ett mycket framgångsrikt hemma-VM i Piteå vacklade Erik Rost om framtiden. Nu har Alfta-Ösa-åkaren bestämt sig för att satsa vidare.

Världsmästaren Erik Rost har bestämt sig för att fortsätta sin satsning i skidorienteringslandslaget. FOTO: Svenska orienteringsförbundet.Världsmästaren Erik Rost har bestämt sig för att fortsätta sin satsning i skidorienteringslandslaget. FOTO: Svenska orienteringsförbundet.

Martin Hammarberg kom fram till en annan slutsats när han fick tid att fundera. Efter en lång fin landslagskarriär väljer Sundsvallsåkaren att varva ner. Försvinner gör också Evelina Wickbom, som ska studera i USA.

Även på ledarsidan sker en del förändringar. Förbundskapten Frans Wickbom får en mer administrativ roll som landslagschef, medan Ann Enman tar över som seniorernas förbundskapten. På juniorsidan ersätts Enman av Mattias Johansson.

Men den truppförändring som är mest iögonfallande är den att världsettan på damsidan, Tove Alexandersson, väljer att tacka nej till en landslagsplats.

– Det har alltid varit vanlig orientering som är det jag satsar mest på och för varje år gör jag lite förändringar i tränings- och tävlingsupplägg för att fortsätta utvecklas och utmana mig själv, säger Alexandersson.

– Nästa vinter kommer jag inte att prioritera skidorienteringstävlingarna, men exakta tränings- och tävlingsupplägget för vintern kommer jag att sätta i höst.

Här är de svenska seniortrupperna kommande vinter:

Damer A-lag

Hanna Eriksson, IFK Mora OK
Linda Lindkvist, IK Jarl Rättvik
Magdalena Olsson, IFK Mora OK
Isabel Salén, IFK Mora OK
Frida Sandberg, Säterbygdens OK

Herrar A-lag
Erik Blomgren, Umeå OK
Markus Lundholm, OK Renen
Linus Rapp, IFK Mora OK
Erik Rost, Alfta-Ösa OK
Sixten Walheim, Robertsfors IK
Rasmus Wickbom, I 19 IF

Damer utvecklingslag
Elin Lundgren, I 19 IF
Klara Yngvesson, Umeå OK

Herrar utvecklingslag
Simon Eriksson, Umeå OK
Truls Lindholm, Sundsvalls OK
Edvin Nordström, Täby OK
Oskar Sandberg, Säterbygdens OK

Den största internationella tävlingen kommande vinter är EM i Ryssland, 8-15 mars.

 

Siste nyheter

Nu finns ett stomprogram för rullskidtävlingar 2020 his Svenska skidförbundet. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Stomprogram rullskidor 2020

Svenska Skidförbundets arbetsgrupp för rullskidor har fastställt 2020 års stomprogram för rullskidor. Stomprogrammet innehåller de största rullskidstävlingarna i landet kommande sommar samt datum för...
Linn Sömskar blev bäst av de svenska åkarna i Skandinaviska cupen som tvåa. FOTO: Bildbyrån/Vegard Wivestad Grött.

Slutresultat i Skandinaviska cupen

Säsongens Skandinaviska Cup avslutades efter att sex deltävlingar genomförts under vintern. Bästa svenska åkare i cupen var Linn Sömskar, IFK Umeå och Maria Nordström, Borås SK, som blev tvåa och tre...