Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Masstart och parsprint står på programmet när SM på rullskidor avgörs i Norrköping under SM-veckan 8-9 juli.

Masstart och parsprint står på programmet när SM på rullskidor avgörs i Norrköping under SM-veckan 8-9 juli.

Rullskid-SM 8-9 juli, en del av SM-veckan

Nu startar nedräkningen inför Rullskid-SM i Norrköping – en del av SM-veckan.
Facebooksidan Rullskid-SM 2016 i Norrköping är igång och ger fortlöpande information om allt som är värt att veta om arrangemanget. Rullskidtävlingarnas officiella hemsida med mer statisk information öppnar inom kort.

Fredagen den 8 juli avgörs masstartslopp i fristil och på lördagen den 9 juli körs SM i parsprintstafetter. Fredagens masstartslopp ingår dessutom i Ski Team Sweden Roll cup 2016. Med både SM och STS Roll Cup på fredagen samt SM parsprintstafetter på lördagen och alltsammans på en tät och publikvänlig citybana mitt i hjärtat av SM-veckan i Norrköping går arrangören Kimstad Gymnastik och Idrottsförening in i tävlingarna med sloganen Dubbelt så spännande, dubbelt så roligt.

Citybanan, som går alldeles nedanför SM-veckans stora SM-torg, innehåller både tekniska svängar, accelerationssträckor och höghastighetsrakor. Banan tar åkarna och publiken genom Norrköpingstypiska miljöer som den norra Promenadallén, vattenpromenaden längs Motala Ström och Drottninggatan med spårvagnen rullandes sida vid sida med åkarna.

citybanan_norrkoping.jpg

Kimstad GoIF hälsar deltagare, ledare, publik, media och funktionärer välkomna till Rullskid-SM 2016 i Norrköping – Dubbelt så spännande, dubbelt så roligt.

Inbjudan till Rullskid-SM i Norrköping finns här.

 

Senaste nyheterna

Hanna Öberg förde Sverige till seger på stafetten i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Sverige vann damstafetten i Kontiolahti

De svenska skidskyttedamerna fortsätter att imponera i finska Kontiolahti. På lördagen åkte kvartetten Johanna Skottheim, Mona Brorsson, Elvira Öberg och Hanna Öberg suveränt och vann 9,6 sekunder för...
Harald Östberg Amundsen slog Johannes Hösflot Kläbo vid norska cupen i Lillehammer. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Johaug och Östberg Amundsen vann i Lillehammer

Norska cupen fortsatte på lördagen med fristilslopp i Lillehammer. Therese Johaug vann programenligt i damklassen och på herrsidan var U23-världsmästaren Harald Östberg Amundsen.
Segern på vann jaktstarten i Kontiolahti var Sebastian Samuelssons första i världscupen. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Sebastian Samuelsson vann jaktstarten i Kontiolahti

En bom och snabb skidåkning förde Sebastian Samuelsson från 18:e plats till seger på jaktstarten i Kontiolahti. Samuelssons första världscupseger! Duon kom samtidigt till sista skyttet. Samuelsson mi...