Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
IFK Umeås Robin Norum hör till favoriterna vid SM på rullskidor i Uppsala om två veckor. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
IFK Umeås Robin Norum hör till favoriterna vid SM på rullskidor i Uppsala om två veckor. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Rullskid-SM på Studenternas i Uppsala

Lördag och söndag 12-13 september så kommer SM på rullskidor att avgöras i Uppsala.
Tävlingarna kommer att hållas med start och mål mitt inne i Uppsala på anrika arenan Studenternas, arenan som är mest känd för att ha hållit många bandy-SM finaler.

På lördagen avgörs distanslopp i klassisk stil 42 kilometer med massstart 11.30 och på söndagen är det 15 kilometer fristil med individuell start från 09.00 som gäller.

Uppsala Vasaloppsklubb som är arrangör kommer att kunna erbjuda gratis inträde och hoppas på mycket publik, både längs hela banan samt även inne på Studenternas. Detta är möjligt tack vare bra samarbete med både Uppsala kommun och sponsorer.

Uppsala har dessutom Kulturvecka hela veckan och därför är det extra kul att få in rullskidor, som definitivt är en växande sport, i ett kulturarrangemang.

I dagsläget så ser herrarnas lopp mycket intressant ut. Här får formstarke Robin Norum, IFK Umeå nog gälla som favorit. Robin har haft en fantastiskt bra rullskidssäsong denna sommar med bland annat ett SM-silver. Han kommer dock garanterat få hårt motstånd.

Här ser vi också en alltid stark utmanare i Mr Rullskidor Tobias Westman, IK Stern, som säkert vill vara med och spurta om segrar både på lördagen och söndagen.

westman_malgang_460.jpg
Veteranen Tobias Westman, IK Stern, blir att räkna med vid SM på rullskidor i Uppsala då det är snabba hjul som gäller på rullskidorna. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Många kommer säkert bli förvånade över SM-banorna i platta Uppland. På varje varv finns två riktigt fina stigningar som kommer kunna suga musten ur åkarna.

Mer information och starttider finns här:

http://www.uvk-race.se/

https://www.facebook.com/SMRULLSKIDORUPPSALA2015

Siste nyheter

Linn Svahn är på plats med landslaget i Torsby och förbereder sig för VM-vintern. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Linn Svahn vet vad som krävs för att lyckas på VM

Linn Svahn slog längdskidvärlden med storm förra vintern. Några dagar före sin 20-årdag tog hon sin första världscupsseger på sprinten i Davos och när säsongen hastigt tog slut i början på mars hade ...
Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...