Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Lasse ”Blixten” Jonsson är glad att alla skidåkare i Hudiksvallstrakten till hösten kan träna på en ny fin rullskidbana. Nu pågår arbetet med banan som planeras stå klar i oktober. FOTO: Privat.

Lasse ”Blixten” Jonsson är glad att alla skidåkare i Hudiksvallstrakten till hösten kan träna på en ny fin rullskidbana. Nu pågår arbetet med banan som planeras stå klar i oktober. FOTO: Privat.

Rullskidbana på gång i Hudiksvall

Nu pågår arbetet med en så kallad multibana - asfalterad bana för rullskidor, inlines, rullstol med mera – i Hudiksvall.
– Tack vare ett hårt jobb i från Hudiksvalls IF och starka sponsorer är nu bygget redan i gång. Hälsingechakt som är huvudentreprenör har ett mycket taggat gäng på plats, berättar Lasse Jonsson.

– Banan blir 2,5 kilometer och det kommer även att anläggas en pump track, fortsätter Jonsson.

Går allt enligt plan så är banan klar till den tuffa höstträningen som väntar för skidåkarna i oktober.

– Arbetet flyter på mycket bra tack. Ett sådant här jobb kräver både extra kunskap och energi för att få till en fin bana. Som det ser ut i dag håller vi tidsplanen säger Hudiksvalls IF:s starke man Stefan Skalman.

– Det här kommer att bli ett riktigt lyft för våra skidungdomar och alla motionärer som tycker det känns olustigt att vara ute på vägarna, fortsätter Skalman.

”Blixten” vid en av maskinerna från Hälsingechakt som jobbar med en ny multibana i Hudiksvall. FOTO: Privat.”Blixten” vid en av maskinerna från Hälsingechakt som jobbar med en ny multibana i Hudiksvall. FOTO: Privat.

Senaste nyheterna

a_aukland_orsa2levi

Podcast med Visma Ski Classics legend Anders Aukland

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Orsa2Levi så intervjuar Teemu Virtanen Visma Ski Classics legenden Anders Aukland. Han har 16 segrar i Visma Ski Classics och håller sig fortfarande i...
Både Lina Korsgren och Emil Persson kommer till start i Vaajmarathon. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Vaajmarathon med ett sylvasst startfält

Imorgon avgörs Vaajmarathon för första gången som ett Visma Ski Classics Challenger event. Banan sträcker sig över 45 kilometer i klassisk teknik och har lockat några riktiga höjdare till start i Rötv...
Jens och William jagar nya mästerskapsmedaljer till Åsarna FOTO: Anton Karlsson / Längd.se

Burman och Poromaa i gamla OS-hjältars fotspår

Byn Åsarna i södra Jämtland har alltid haft en stark tradition av längdskidor. Många av våra största hjältar och hjältinnor genom tiderna har tävlat för Åsarna IK. Thomas Wassberg, Torgny Mogren, Jan ...