Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

För första gången arrangeras ett svenskt mästerskap i skidor på Gotland. 17-18 september är det dags för årets SM-avslutning i rullskidor. FOTO: Längd.se.

För första gången arrangeras ett svenskt mästerskap i skidor på Gotland. 17-18 september är det dags för årets SM-avslutning i rullskidor. FOTO: Längd.se.

Rullskidornas SM-avslutning på Slite, Gotland

17-18 september är det dags för årets SM-avslutning i rullskidor. Från Svenska Skidförbundet kommer här är senaste nytt inför tävlingarna.

För första gången arrangeras ett svenskt mästerskap i skidor på Gotland. Tävlingsplats är Slite där förutsättningarna för rullskidsåkning är perfekta i slutet av sommaren med fina asfaltsvägar och lite trafik. Arrangör är Svaide Roma SOK i samarbete med Gotland Sports Academy.

Att ta sig till tävlingarna är enkelt, genom att SM-avslutningen ingår i konceptet "Idrottens Ö" så får man rabatt på båtbiljetten och det är dessutom bra priser i stugbyn i Slite där man bor alldeles vid havet och precis vid tävlingsarenan.

SM genomförs med samtliga klasser, från H/D 15 till H/D 80. Även motionärerna hälsas välkomna till Gotland, bägge tävlingsdagarna har motionsklasser där man åker på långsamma hjul typ 2. Anmälan till tävlingarna är öppen och görs via tävlingskalendern.

Läs mer om tävlingarna på den officiella webbplatsen: http://www.gotlandsportsacademy.se/sporter/rullskidor/sm-avslutning-rullsidor/

 

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.