Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Rullskidslandslagets partners satsar vidare mot hemma-VM i Sollefteå 2017.

Rullskidslandslagets partners satsar vidare mot hemma-VM i Sollefteå 2017.

Rullskidslandslagets partners satsar vidare

Svenska rullskidslandslaget stärker sin satsning inför hemma-VM i Sollefteå 2017.
Alla partners från förra året väljer att fortsätta sina samarbeten med ett av Svenska Skidförbundets mest framgångsrika landslag!

De partners det handlar om är Bliz, Craft, Elpex, Folksam, Intersport, IPUR och Swerob som alltså alla väljer att fortsätta sina samarbeten med rullskidslandslaget de kommande åren.

– Vi har verkligen flyttat fram våra positioner både sportsligt och kommersiellt de senaste åren. Att våra partners fortsätter stötta oss framöver är vi oerhört tacksamma för och samarbetena är viktiga både för vår fortsatta satsning mot Sollefteå 2017 och inför årets världscupssäsong. säger Ludvig Remb, tävlingskoordinator för längd- och rullskidor på Svenska Skidförbundet.

Robotserviceföretaget Swerob och försäkringsbolaget Folksam fortsätter som officiella partners till laget. Elpex och IPUR fortsätter förse laget med hjul och skidor. Laget kommer åka i Bliz glasögon och hjälmar. Craft förser laget med kläder, både för tävling samt en casualkollektion. Intersport fortsätter som supporter och kommer bland annat göra marknadsföringsaktiviteter tillsammans med laget.

Alla partners har valt att samarbeta med rullskidslandslaget 2016 och 2017 förutom Intersport som tecknat avtal för 2016.

2016 års världscup i rullskidor inleds i Oroslavje, Kroatien 1-3 juli. Därefter är det dags för året höjdpunkt för rullskidslandslaget, för-VM i Sollefteå 5-7 augusti. Världscupen fortsätter sedan med tävlingar i Madona, Lettland 12-14 augusti och avslutas i Trento, Italien 9-11 september.

Rullskids-VM i Sollefteå kommer att genomföras 3-6 augusti 2017.

 

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.