Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
ALEXANDER LEGKOV (t h) sida vid sida med Marcus Hellner i Oberhof. Så blir det inte i Toblach. Legkov och Vylegzhanin är sjuka och åkt hem. Foto: MOA MOLANDER KRISTIANSEN

ALEXANDER LEGKOV (t h) sida vid sida med Marcus Hellner i Oberhof. Så blir det inte i Toblach. Legkov och Vylegzhanin är sjuka och åkt hem. Foto: MOA MOLANDER KRISTIANSEN

Ryska toppåkare ute ur Tour de Ski – plötsligt sjuka

De båda ryska toppåkarna Maxim Vylegzhanin och Alexander Legkov bryter Tour de Ski före långloppet från Cortina d’Ampezzo till Toblach-Dobbiaco på onsdag.
Det sätter igång ryktesspridningen snabbt på Touren…

Speciellt eftesom Vylegzhanin inte fick starta i lördagstävlingen i Davos i december med för höga hematokritvärden  i blodet.
Nu har FIS skickat ut ett meddelande om att de båda är sjuka, men alla tror inte på det.
- De är sjuka. Legkov blev sjuk redan i Prag och var tät i bröstet och hostade. Vylegzhanin visste jag inget om, hans sjukdom fick jag reda på nu i morse. De är båda redan på väg tillbaka till Ryssland, säger Rysslands överledare Jurij Tcharkovski.
Andra länders tränare påstår dock att de har sett åkarna träna i Toblach-spåren under tisdagen.
Vylegzhanin var en av favoriterna till att vinna Touren och ligger på en 4:e plats i sammandraget, bara två sekunder efter ledande Marcus Hellner (Emil Jönsson leder med 44 sekunder, men han har redan åkt hem).
- Jag hade hoppats Vylegzhanin skulle vara lite draghjälp i morgon, men nu får vi se hur det blir, säger Hellner, som kom till Toblach-Dobbiaco under tisdagseftermiddag och fick provat spåren några kilometer innan det blev mörkt.
Från Ryssland bryter också sprintsegrarinnan från Prag Natalia Korosteleva Touren nu.
- Men det har varit planerat länge. Hon hade bestämt sig för att åka hem på en tidigare tidpunkt, säger Jurij Tcharkovski.
 

Senaste nyheterna

Linn Svahn är inte med på landslagets läger i Frankrike. Det är fortfarande axelskadan som spökar. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.

Svahns axelskada spökar fortfarande

Linn Svahn skadade axeln vid ett fall på världscupen i Ulricehamns i vintras. Skadan som förstörde VM för Svahn har fortsatt varit ett problem under våren. På grund av detta är inte Svahn med på land...
VM-fyran i sprint, Johanna Hagström, har haft en Covid- 19-infektion och är inte med på landslaget läger i Frankrike. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Covid- 19 stoppade Hagström från landslagsläger

Johanna Hagström finns inte på plats i franska Tignes där A-landslaget och Team Bauhaus nu tränar på hög höjd inför OS-vintern. Ulricehamnsåkaren Hagström har haft en Covid- 19-infektion, har tillfri...
Värnamorullen satsar stort och vill locka såväl elit som motionärer och ungdomar. FOTO: Värnamorullen.

Värnamorullen lockar eliten med bra prispengar

Femte upplagan av rullskidtävlingen Värnamorullen går av stapeln lördag 4 september. För första gången är loppet en Visma Ski Classics Challengers. Loppet vill etablera sig och satsar på att bli en s...