Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Torsby skidtunnel blir träningsarena för en grupp ryska landslagsåkare andra halvan i maj. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Torsby skidtunnel blir träningsarena för en grupp ryska landslagsåkare andra halvan i maj. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Ryssar OS-laddar i Torsby skidtunnel

En av de ryska landslagets träningsgrupper har valt att starta upp OS-uppladdningen på svensk mark. Nio ryska herråkare med bland annat OS-medaljören Andrey Larkov tränar i Torsby mellan 17-31 maj.
– Vi valde Torsby för där finns ett komplett träningscenter, säger tränaren Danil Akimov till ryska nyhetsbyrån Tass.

De ryska landslagsåkarna är uppdelade i olika träningsgrupper och den grupp som åker till Torsby av Sergey Ardashev, Kirill Kilivnyuk, Andrey Larkov, Andrey Melnichenko, Artem Nikolaev, Ilya Poroshkin, Ilya Semikov, Anton Timashov och Ivan Yakimushkin. Av dem så tog Larkov två medaljer vid OS i Pyeongchang 2018 med brons på femmilen och silver i stafetten.

– I normala fall åker vi till Norge, men på grund av pandemin är ju landet fortfarande stängt. I Torsby finns förutom skidtunneln också en rullskidbana och allt annat du behöver för att träna. Det ett komplett träningscenter så vi valde det, säger tränaren Akimov till Tass.

Senaste nyheterna

Britta Johansson Norgren är ute efter revansch och nya segrar i Visma Ski Classics kommande vinter. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Johansson Norgren vill ha revansch

Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team, hade chansen att vinna Visma Ski Classics totalt för sjätte säsongen i rad i vintras. Köldskadorna hon fick på säsongens första lopp, Engadin La Diagonela...
Det blir fler och fler damåkare i Visma Ski Classics. När säsong XI sammanfattas så är 33 procent av Pro Teamens åkare damer.

Rekordmånga damåkare i Visma Ski Classics

När Visma Ski Classics säsong XI sammanfattas kan vi dra slutsatsen att andelen damåkare i Pro Touren ökar. Nu är 33 procent av Pro Teamens åkare damer - mer än någonsin tidigare och det är ett nytt r...