Torsby skidtunnel blir träningsarena för en grupp ryska landslagsåkare andra halvan i maj. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Torsby skidtunnel blir träningsarena för en grupp ryska landslagsåkare andra halvan i maj. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Ryssar OS-laddar i Torsby skidtunnel

En av de ryska landslagets träningsgrupper har valt att starta upp OS-uppladdningen på svensk mark. Nio ryska herråkare med bland annat OS-medaljören Andrey Larkov tränar i Torsby mellan 17-31 maj.
– Vi valde Torsby för där finns ett komplett träningscenter, säger tränaren Danil Akimov till ryska nyhetsbyrån Tass.

De ryska landslagsåkarna är uppdelade i olika träningsgrupper och den grupp som åker till Torsby av Sergey Ardashev, Kirill Kilivnyuk, Andrey Larkov, Andrey Melnichenko, Artem Nikolaev, Ilya Poroshkin, Ilya Semikov, Anton Timashov och Ivan Yakimushkin. Av dem så tog Larkov två medaljer vid OS i Pyeongchang 2018 med brons på femmilen och silver i stafetten.

– I normala fall åker vi till Norge, men på grund av pandemin är ju landet fortfarande stängt. I Torsby finns förutom skidtunneln också en rullskidbana och allt annat du behöver för att träna. Det ett komplett träningscenter så vi valde det, säger tränaren Akimov till Tass.

Senaste nyheterna

I dag är det sjunde dagen på Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko – Utsjoki och etappmålet är Rovaniemi. FOTO: Petri Ikävalko/Kestavyysurheilu.fi.

Virtanen på väg mot Rovaniemi

Teemu Virtanens rullskidäventyr, Hanko - Utsjoki, från södra till norra Finland fortskrider. I går fick han dela upp etappen mellan Uleåborg och Kemi i två omgångar på grund av kraftig nederbörd. Idag...
Emma Ribom i samband med vårens SM i Kalix, på hennes gamla hemmabana. FOTO: Hans Olsson.

Ribom: ”Säsongen var som en berg- och dalbana”

Den senaste säsongen upplevde Emma Ribom, 23, som en berg och dalbana. Höjdpunkten var tredjeplatsen på sprinten i Val di Fiemme under Tour de Ski. Hennes första pallplats i världscupen. I många lopp...
Emma Dahlgren har fått rollen som tränare och coach hos hårdsatsande långloppslaget Team Curira. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dahlgren gläds över tränaruppdraget i Team Curira

28-åriga Emma Dahlgren från Värmland är en del i långloppslaget Team Curiras satsning mot Visma Ski Classics säsong XII. Direkt efter tre års utbildning vid tränarprogrammet i Örebro fick hon möjligh...