Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Nu kommer Salomon och Atomic med en helt ny flyttbar bindning kallad Prolink Shift-In.

Nu kommer Salomon och Atomic med en helt ny flyttbar bindning kallad Prolink Shift-In.

Salomon och Atomic lanserar ny flyttbar bindning

Atomic och Salomon har tillsammans utvecklat och lanserar nu en helt ny flyttbar bindning kallad Prolink Shift-In. Bindningen börjar att säljas med skidor under januari månad 2021.

Här följer information om den nya bindningen i ett pressmeddelande från Atomic och Salomon:

Skräddarsy fäste, grepp och glid för både klassiskt och skate
Två av de största varumärkena inom skidindustrin, Atomic och Salomon har tillsammans utvecklat och lanserar nu en helt ny flyttbar bindning. Prolink Shift-In gör det möjligt att på ett mycket enkelt sätt justera bindningens position medans man fortfarande står kvar på skidorna. Samma bindning kommer nu också att kunna användas i de skate och klassisk åkning. Själva mekaniken är placerad rakt över balanspunkten på skidan vilket gör bindningen optimal för båda disciplinerna. Bindningen justeras mycket enkelt genom en enhandsmanöver och detta kan alltså göras medans man själv står kvar på skidan.

Fördelar på klassiska skidor: Från bindningens utgångspunkt där man har optimalt glid och fäste kan man justera bindningen framåt för att optimera fäste alternativt bakåt för att optimera för mer glid. Detta genom att bara vrida på ratten som styr mekaniken.

Fördelar på skateskidor: Liksom för klassiskt så utgår vi från bindningens/skidans balanspunkt för att ha en optimal bindning för stabilitet, grepp och glid. Vi kan förstärka greppet genom att flytta fram bindningen något vid till exempel isiga förhållanden, detta är också en bra support för den som är relativt ny i skatesvängen. Likväl kan vi flytta bindningen bakåt för att stärka accelerationen vid lite mer snöiga förhållanden.

Integrering: Plattan som ”motorn” sitter på är optimerad för kraftöverföring, stabilitet och snökänsla. Den har 6 olika positioner med 0,75 cm mellan varje punkt för att lätt kunna justera lite beroende av underlag. Ett halvt varv på justeringshjulet fram (medurs) eller bak (moturs) innebär alltså mer fäste eller mer glid. Mekanismen är noga testad för att ge en robust och kvalitativ känsla så att du alltid kan lita på utrustningen. Bindningen är superenkel att montera/skjuta på plattan och du behöver inga verktyg mer än dina händer.

shiftin_glide_grip.jpg

När kommer bindningen: Salomon och Atomic har utvecklat en rad olika set för att ge dig som skidåkare de perfekta kombinationerna inom både skate och de klassiska områdena (skin & vallaskidor) vilket gör det lättare för dig som skidåkare att förstå vilken utrustning du kan välja bland och för att få den perfekta setupen. SHIFT-IN bindningen börjar att säljas med skidor under januari månad 2021.

Senaste nyheterna

Lina Korsgren på väg mot soloseger i Toblach-Cortina i söndags. Kommande söndag står hon på startlinjen med Visma Ski Classics gula ledarväst när det är dags för Marcialonga. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Korsgren är nervös inför Marcialonga

Lina Korsgren, Team Ramudden, har startat säsong Visma Ski Classics säsong XI med en andraplats och en seger. På söndag står hon på startlinjen för Marcialonga med den gula ledarvästen. Det är en lit...
Här har vi åkarna som representerar Sverige på JVM i Finland 8-14 februari. FOTO: Svenska skidförbundet.

Sveriges trupp till junior-VM i Finland

Efter fina uttagningstävlingar i Järpen och Åsarna har nu Svenska Skidförbundet tagit ut lagen som ska representera Sverige på junior-VM i Vuokatti, Finland 8-14 februari 2021. Truppen består av sex ...