Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Sebastian Samuelsson åkte in på 14:e plats på sprinten i Pokljuka, Slovenien. Här ligger han i rygg på Martin Fourcade vid torsdagens distanslopp. FOTO: GEPA Pictures/Matic Klansek.
Sebastian Samuelsson åkte in på 14:e plats på sprinten i Pokljuka, Slovenien. Här ligger han i rygg på Martin Fourcade vid torsdagens distanslopp. FOTO: GEPA Pictures/Matic Klansek.

Samuelsson 14:e efter två bommar

Sebastian Samuelsson fortsatte att visa bra åkform men missade två skott när världscupen fortsatte med sprint i Pokljuka, Slovenien på fredagseftermiddagen.
– Jag åker som en toppåkare men skjuter som en junior, kommenterade Sebastian för SVT efter att ha slutat på 14:e plats.

Segern gick till norrmannen Johannes Thingnes Böe som sköt felfritt och vann 16 sekunder före tvåan Antonin Guigonnat, Frankrike.

Sebastian Samuelsson missade ett skott i första och ett i andra. Med bra fart i spåret innebar det en 14:e plats. Bara fransmannen Desthieux var före honom med två bommar i protokollet.

– Under minuten efter med två bom är bra. Men det är klart att ska man vara högst upp i listorna så måste man skjuta fullt, så är det bara. Men tio träff kommer någon gång, sa
Martin Ponsiluoma blev 34:a med två bom, Jesper Nelin 42:a med tre bom och Peppe Femlin 71:a med två bom.

Fransmannen Martin Fourcade hade det tungt i spåret och hade tre landsmän före sig. Med en bom blev han 24:a drygt 20 sekunder efter Samuelsson.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...